Смакуємо чебуреками разом з Глінською: рецепти заварного тіста та м'ясної начинки
Джерело:
інстаграм Лізи ГлінськоїНайсмачніші чебуреки ті, які приготовані вдома, люблячими руками мами чи бабусі. Єлизавета Глінська підготувала для читачів смачний і перевірений рецепт чебуреків з м'ясною начинкою.
Українська кондитерка Єлизавета Глінська обожнює готувати смаколики для сім'ї, але ж одними тортами ситим не будеш. Дівчина вміла господиня, хоч останні три місяці геть втратила будь-яке бажання до кулінарії.
Читайте також Одвічна класика – макарони з сиром на італійський лад: рецепт з пармезаном
Ось, що вона пригадала:
Перші три тижні війни я не готувала… не могла. "Кухня" – це творчість, казка, а я загубила все це, у мене забрали це відчуття дива,
– поділилася Ліза.
Кулінарка зізналася, що щось "заворушилося", коли син її чоловіка, Антон, попросив чебуреків. Дівчина з радістю приготувала з хлопчиком смачну страву та вирішила поділитися рецептом з читачами.
Рецепт чебуреків
- Час: 90 хвилин
- Порції: 6 – 8
– 500 грамів борошна;
– 10 грамів солі;
– 250 мілілітрів окропу;
– 30 мілілітрів олії;
– 20 мілілітрів горілки (можна не додавати).
Приготування:
- Розчиніть сіль в окропі. У чисту миску висипте борошно та зробіть ямку в центрі. Додайте олію, горілку та влийте окріп. Перемішайте інгредієнти спочатку виделкою, щоб не обпекти руки), а далі замісіть тісто руками.
- Довго вимішувати не потрібно. Спочатку тісто на вигляд не дуже однорідне – це нормально.
- Обгорніть тісто харчовою плівкою і залишіть при кімнатній температурі на 30 хвилин.
- Розімніть тісто руками, знову обгорніть тісто харчовою плівкою і залишіть при кімнатній температурі на 30 хвилин.
- З цього тіста можна готувати чебуреки, вареники, хінкалі. Його можна покласти в холодильник і використовувати за бажанням протягом 3 діб.
Готуємо начинку з яловичого фаршу
Інгредієнти:– 300 грамів яловичини;
– 300 грамів цибулі;
– 50 мілілітрів холодної води
– 70 грамів свіжого сала
– сіль та перець до смаку
– зелень за бажанням.
Приготування:
- Наріжте м'ясо порційними шматочками. Цибулю почистіть від лушпиння та наріжте грубими шматками.
- Перекрутіть м'ясо, цибулю, сало на м'ясорубці.
- Влийте трішки води, присмачте спеціями та перемішайте. Начинка готова.
- Візьміть невеликий шматочок тіста (завбільшки з волоський горіх), десь 60 – 70 грамів, та, добре підпилюючи борошном, розкачайте максимально круглий пласт.
- Покладіть в центр начинку, защипніть краї пальцями, потім – виделкою або спеціальним ножем.
- Смажте сформовані чебуреки в великій кількості розігрітої олії з обох боків.
- Перекладіть готові чебуреки на шар паперового рушника, щоб позбутися зайвої олії.
Смачного!