Смакуємо чебуреками разом з Глінською: рецепти заварного тіста та м'ясної начинки

2 червня 2022, 21:31
Читать новость на русском

Найсмачніші чебуреки ті, які приготовані вдома, люблячими руками мами чи бабусі. Єлизавета Глінська підготувала для читачів смачний і перевірений рецепт чебуреків з м'ясною начинкою.

Українська кондитерка Єлизавета Глінська обожнює готувати смаколики для сім'ї, але ж одними тортами ситим не будеш. Дівчина вміла господиня, хоч останні три місяці геть втратила будь-яке бажання до кулінарії.

Читайте також Одвічна класика – макарони з сиром на італійський лад: рецепт з пармезаном

Ось, що вона пригадала:

Перші три тижні війни я не готувала… не могла. "Кухня" – це творчість, казка, а я загубила все це, у мене забрали це відчуття дива,
– поділилася Ліза.

Кулінарка зізналася, що щось "заворушилося", коли син її чоловіка, Антон, попросив чебуреків. Дівчина з радістю приготувала з хлопчиком смачну страву та вирішила поділитися рецептом з читачами.

Рецепт чебуреків

  • Час: 90 хвилин
  • Порції: 6 – 8
Інгредієнти:
 – 500 грамів борошна;
 – 10 грамів солі;
 – 250 мілілітрів окропу;
 – 30 мілілітрів олії;
 – 20 мілілітрів горілки (можна не додавати).

Приготування:

  1. Розчиніть сіль в окропі. У чисту миску висипте борошно та зробіть ямку в центрі. Додайте олію, горілку та влийте окріп. Перемішайте інгредієнти спочатку виделкою, щоб не обпекти руки), а далі замісіть тісто руками.
  1. Довго вимішувати не потрібно. Спочатку тісто на вигляд не дуже однорідне – це нормально.
  1. Обгорніть тісто харчовою плівкою і залишіть при кімнатній температурі на 30 хвилин.
  1. Розімніть тісто руками, знову обгорніть тісто харчовою плівкою і залишіть при кімнатній температурі на 30 хвилин.
  1. З цього тіста можна готувати чебуреки, вареники, хінкалі. Його можна покласти в холодильник і використовувати за бажанням протягом 3 діб.

Готуємо начинку з яловичого фаршу

Інгредієнти:
 – 300 грамів яловичини;
 – 300 грамів цибулі;
 – 50 мілілітрів холодної води
 – 70 грамів свіжого сала
 – сіль та перець до смаку
 – зелень за бажанням.

Приготування:

  1. Наріжте м'ясо порційними шматочками. Цибулю почистіть від лушпиння та наріжте грубими шматками.
  1. Перекрутіть м'ясо, цибулю, сало на м'ясорубці.
  1. Влийте трішки води, присмачте спеціями та перемішайте. Начинка готова.
  1. Візьміть невеликий шматочок тіста (завбільшки з волоський горіх), десь 60 – 70 грамів, та, добре підпилюючи борошном, розкачайте максимально круглий пласт.
  1. Покладіть в центр начинку, защипніть краї пальцями, потім – виделкою або спеціальним ножем.
  1. Смажте сформовані чебуреки в великій кількості розігрітої олії з обох боків.
  1. Перекладіть готові чебуреки на шар паперового рушника, щоб позбутися зайвої олії.

Смачного!