Сніданок без помилок: як приготувати смачну кашу без грудочок
Джерело:
interiaЯкщо вівсянка асоціюється у вас з сірою, неапетитною, повною грудочок консистенцією, то це можна легко виправити скориставшись кількома вдалими порадами.
Якщо приготувати кашу правильно – ваша тарілочка буде сповнена кольорів і смачних ароматів. Вівсянка – надзвичайно ситний сніданок, який зарядить енергією на цілий день.
Цікаво Святкуємо смачно: 5 оригінальних рецептів з курочкою для вашого різдвяного столу
Як приготувати смачну кашу без грудочок? Найголовніше – це правильна підготовка.
Для приготування каші знадобиться звичайна вівсянка. Щоб ваша страва мала ідеальну консистенцію без грудочок, краще за годину до приготування замочити пів склянки вівсяних пластівців у склянці води.
Якщо ви плануєте подавати кашу на сніданок, замочіть пластівці на ніч. Вранці замочену крупу покласти в каструлю і залити склянкою молока. Якщо ви віддаєте перевагу рідкій каші, можете додати більше молока.
Доведіть кашу до кипіння, періодично помішуючи. У киплячу кашу варто додати столову ложку цукру або меду і варити ще п’ять хвилин, постійно помішуючи.
Смак і зовнішній вигляд каші буде набагато привабливішим, а страва багатше на вітаміни, якщо додати в нього фрукти. У кашу можна додати будь-які фрукти, які вам подобаються. Восени і взимку чудово підійдуть яблука з відтінком кориці. Досить помити, а при необхідності очистити і нарізати фрукти. Після приготування додайте в кашу свіжі фрукти. Для оксамитової текстури можна також додати 100 мілілітрів натурального йогурту.