Це апетитне поєднання до смаку кожному: топ-3 рецепти курятини з сезонними овочами

27 жовтня 2023, 17:00
Читать новость на русском
СПЕЦПРОЄКТ

Курятина та овочі – одне із тих класичних поєднань, що не може набриднути. Адже завдяки величезному асортименту сезонних продуктів, а також маринадів та спецій, цей дует завжди смакує по-новому.

Що не менш важливо – таке поєднання максимально просте у приготуванні та припаде до смаку усій сім’ї, зазначає 24 Канал. А з якими овочами поєднати соковиту та ніжну курочку, щоб створити справжню гастрономічну феєрію цієї осені, розповідаємо далі.

Не пропустіть: Особливі страви з фрикадельок, які не залишаться на завтра

Які овочі поєднати із курятиною

Щоб закупка на тиждень не давила на сімейний бюджет, слід обирати сезонні продукти. Цієї осені обов’язково варто звернути увагу на гарбуз, картоплю, баклажани, помідори та червону цибулю.

А щоб зробити страви, приготовлені з них, ще поживнішими, радимо додати в продуктовий кошик соковиту курочку. Найкращим вибором стане продукція ТМ "Наша Ряба Апетитна".

Курочка від виробника пройшла процес маринування, увібравши у себе всю палітру смаків. Тож вам достатньо лише обрати спосіб приготування. А щоб довго не вагатися, який з них буде найбільш вдалим сьогодні, ділимося трьома апетитними рецептами курятини з овочами в духовці.

Гомілки в апельсиновому маринаді, запечені з гарбузом та цибулею

  • Час: 45 хвилин
  • Порцій: 4

Гомілки в апельсиновому маринаді – комбінація, що зможе вразити / Фото Shutterstock

Інгредієнти:
упаковка курячих гомілок в апельсиновому маринаді ТМ "Наша Ряба Апетитна";
– 1 середній гарбуз;
– 2 великі червоні цибулі;
– 4 зубки часнику;
– 2 – 3 столові ложки оливкової олії;
– сіль і чорний перець до смаку;
– пів чайної ложки сушеної суміші трав (тим'ян, розмарин).

Приготування:

  1. Попередньо розігріваємо духовку до 180 градусів.

  2. Гарбуз очищаємо від шкірки, видаляємо насіння та нарізаємо на невеликі смужки.

  3. Цибулю очищуємо та нарізаємо на півкільця.

  4. У глибокій мисці змішуємо гарбуз, цибулю, олію, сіль, чорний перець, суміш трав.

  5. Велику форму для запікання застеляємо пергаментним папером.

  6. Викладаємо спочатку готові замариновані курячі гомілки, поруч розташовуємо цибулю, на яку зверху викладаємо гарбуз.

  7. Запікаємо в духовці приблизно 40 – 45 хвилин.

  8. Подаємо страву гарячою. За бажанням прикрашаємо зеленню.

Стегна у томатному маринаді, запечені з картоплею та гарбузом

  • Час: 45 хвилин
  • Порцій: 4

Апетитні стегенця з овочами – хіт осені / Фото Shutterstock

Інгредієнти:
упаковка курячих стегон "Айдахо" у томатному маринаді від ТМ "Наша Ряба Апетитна";
– 1 кілограм гарбуза;
– 6 великих картоплин;
– 2 – 3 гілочки свіжого розмарину;
– 2 зубки часнику;
– 2 – 3 столові ложки оливкової олії;
– сіль і чорний перець до смаку.

Приготування:

  1. Розігріваємо духовку до 180 градусів.

  2. Очищуємо картоплю, часник та гарбуз. Нарізаємо на кубики та приправляємо спеціями, оливковою олією та давленим часником.

  3. На деко викладаємо ароматні мариновані стегна, овочі та розмарин.

  4. Запікаємо близько 40 хвилин у духовці до рум’яної скоринки.

Запечені баклажани зі шматочками курки в томатному соусі

  • Час: 45 хвилин
  • Порцій: 4

Баклажани із курятиною / Фото Shutterstock

Інгредієнти:
курочка тапака без кісток ТМ "Наша Ряба Апетитна";
– 2 баклажани;
– 3 столові ложки олії;
– 4 помідори;
– 150 грамів моцарели;
– чверть пучка базиліка.

Приготування:

  1. Розігріваємо пательню та вливаємо на неї трішки олії.

  2. Висипаємо нарізану смужками курочку тапака та обсмажуємо до готовності.

  3. Баклажани розрізаємо уздовж навпіл.

  4. Викладаємо їх на деко шкіркою вниз і поливаємо оливковою олією.

  5. Ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 25 хвилин, щоб вони пом'якшали.

  6. Нарізаємо помідори і моцареллу кружечками.

  7. Виймаємо баклажани з духовки і викладаємо на них шматочки курочки тапака, помідори і сир.

  8. Випікаємо ще 5 – 10 хвилин, поки не розплавиться сир.

  9. Прикрашаємо листям базиліка і подаємо.

Смачного!