Як приготувати товчанку: рецепт від Євгена Клопотенка

21 січня 2021, 20:55
Читать новость на русском

Джерело:

klopotenko.com

Кулінарний експерт поділився рецептом товчанки – пюре з картоплі з квасолею і маком, який українці готували сто років тому. Як правильно готувати – читайте у матеріалі.

Талановитий кулінарний експерт, ресторатор Євген Клопотенко опублікував рецепт на своїй сторінці у фейсбук.

Читайте також Смачна паста з тунцем за рецептом Євгена Клопотенка

Як приготувати товчанку

Інгредієнти:
– 3-4 шт. картоплі;
– ½ склянки квасолі (або консервованої);
– 1 лавровий лист;
– 2 горошини духмяного перцю;
– 3 столові ложки маку;
– 50 грамів вершкового масла 82%;
– сіль, перець.

Товчанка за рецептом Євгена Клопотенка/facebook.com/RecipesIevgenKlopotenko

  1. Для приготування товчанки помийте, почистіть від шкірки картоплю, наріжте кубиками. У каструлю з окропом викладіть картоплю, додайте сіль, лавровий лист і духмяний перець, варіть до готовності.
  2. Помийте квасолю, відваріть до готовності.
  3. Помийте мак.
  4. У каструлі з картоплею, залиште трохи води, зайву – злийте, додайте вершкове масло, мак, квасолю, подрібніть у пюре. Викладіть на тарілку. Смачного!