Важливий вибір для малюка: з якого м'яса краще починати перший прикорм

26 вересня 2022, 14:20
Читать новость на русском
СПЕЦПРОЄКТ

Джерело:

"КоКо"

У житті кожної матусі наступає момент, коли треба урізноманітнити раціон малюка. І на цьому етапі дуже важливо, щоб перший прикорм був якісним, корисним і поживним. Про те, з якого виду м’яса краще почати кулінарну мандрівку дитини та які лайфхаки стануть у пригоді батькам – дізнайтеся у нашому матеріалі.

Перший прикорм – надважливий етап у житті як батьків, так і малюка. Тому й до вибору продуктів, їхнього складу, належних та безпечних умов приготування слід ставитися з особливою ретельністю, приділяючи достатньо уваги всім нюансам.

Читайте також "Наша Ряба" запустила дитяче харчування: перша партія пішла на благодійність

Прикорм варто розпочинати з 5 – 6 місяців, і для цього найкраще підійдуть овочеві однокомпонентні пюре. А вже за 1 – 2 тижні можна переходити до більш поживних блендерованих страв, що поєднують овочеві та м’ясні інгредієнти.

Яке м'ясо обрати для прикорму

Прикорм має містити всі речовини, необхідні вашій дитині. Особливо варто звернути увагу на продукти, які багаті на білки, корисні жири, кальцій, залізо та вітаміни.

Зокрема, курятину, що є оптимальним варіантом для знайомства із м’ясом. Адже це – джерело білка з повним спектром амінокислот, які допомагають розвивати мозок, м’язи та нервову систему малюка. Інші поживні речовини (вітаміни B6 і B12, залізо, цинк, холін, селен і вітамін B3), що є в курятині, зміцнюють здоров'я дитини.

На додачу, це м’ясо легко засвоюється та чудово смакує маляткам. Але й без овочів, звісно, теж не обійтися! Тому ідеальною стравою для дитини є курячо-овочеве пюре.

Розкриваємо усі тонкощі першого прикорму – від корисних порад до покрокового рецепта.

Лайфхаки, які має знати кожні мама й тато

Щоб малюку справді посмакував перший прикорм, варто врахувати лайфхаки, уже перевірені часом і батьками.

  1. Обирайте тільки найкращі овочі та м’ясо
    Варто знати, що найкраща страва для малюка – це "золоте поєднання" м’яса та овочів. Та щоб прикорм був не тільки смачним, але й корисним, ретельно підбирайте продукти. Зокрема, м’ясо. Адже важливо, щоб бренд був надійним, а його продукція – свіжою та відповідала всім стандартам якості. Не варто обирати м’ясо на ринку чи в сумнівних точках продажу: в таких виробників неможливо відстежити походження продукту, а відтак і якість. Натомість надавайте перевагу виробникам, які вже мають не тільки сертифікати якості, але й репутацію надійного постачальника.
    Ми рекомендуємо починати з більш легкого та дієтичного м’яса, а саме – з курячого філе. Курятина швидше засвоюється та перетравлюється, тому в дитини не буде проблем із животиком. Крім цього, у курячому філе найменше жиру, тож воно ідеально підійде для першого прикорму.
  1. Не зберігайте прикорм тривалий час
    Пюре, приготоване в домашніх умовах, можна зберігати в холодильнику не більше ніж одну добу. Крім цього, слід дотримуватися важливого правила: продукт, в який занурювалася ложка і яким уже годували малюка, зберігати взагалі не можна – залишки одразу викидайте.
  1. Якщо м’ясне пюре – то тільки "КоКо"
    Є ще один лайфхак, який допоможе обрати не тільки якісне та свіже м’ясо малюку, а ще й зекономить ваш час на приготування. Це м'ясне пюре "КоКо" від бренду якісної курочки ТМ "Наша Ряба".

Малеча смакує пюре з апетитом / Фото shutterstock 

Дитяче харчування "КоКо" – безпечний та смачний продукт, який створений з турботою про здоров’я малечі. Він має багато переваг, які неодмінно оцінять усі батьки. Зокрема:

  • продукція "КоКо" – з тої самої курочки ТМ "Наша Ряба", в якій немає гормонів росту та антибіотиків;
  • виготовляють дитяче харчування "КоКо" в Європі, куди наш найбільший національний виробник м'яса ТМ "Наша Ряба" експортує свіжу курятину. Відтак продукт відповідає не лише українським, а і європейським стандартам якості;
  • дитяче пюре не містить солі, барвників, консервантів та ароматизаторів.

Дитяче харчування "КоКо" ідеально підходить для першого прикорму / Фото "КоКо"

А щоб раціон малечі змалку був не тільки багатим на корисні продукти, але й різноманітним і смачним, в "КоКо" розробили три найпопулярніші страви, що посмакують діткам:

  • м'ясне пюре "Ніжна курочка",
  • м'ясо-овочеве пюре "Суп-пюре з курочкою та овочами",
  • м'ясо-овочеве пюре "Суп-пюре з курочкою та гарбузом".

З "КоКо" батькам більше не доводиться робити складний вибір: готувати їсти малюку чи насолоджуватись кожним моментом його зростання. Тож збережіть свій час, щоб побачити, як ваша дитина розвивається та стрімко пізнає цей світ.

Та якщо ви хочете потішити малечу домашнім курячо-овочевим пюре й маєте час на його приготування, ділимось із вами покроковим рецептом.

Рецепт курячо-овочевого пюре

Час: 1 година

Курячо-овочеве пюре для дитячого прикорму / Фото healthy little foodies

Обладнання: блендер або кухонний комбайн

Інгредієнти:
  • 160 грамів курячого філе;
  • 250 мілілітрів домашнього курячого бульйону;
  • 100 грамів картоплі;
  • 80 грамів моркви;
  • пів маленької цибулини;
  • пів столової ложки оливкової олії.

Приготування:

  1. Цибулю добре промийте та очистіть від лушпиння, дрібно наріжте.
  2. Курятину подрібніть на кубики розміром 2,5 – 3 сантиметри.
  3. Картоплю та моркву очистіть та наріжте на кубики 1 – 1,5 сантиметра.
  4. Розігрійте олію в каструлі на середньому вогні, всипте туди цибулю та обсмажуйте її 2 – 3 хвилини.
  5. Додайте курку та смажте ще 30 секунд.
  6. Додайте картоплю, моркву та бульйон. Доведіть до кипіння, накрийте кришкою і варіть 15 хвилин, поки овочі не стануть м’якими.
  7. За допомогою шумівки перемістіть курку та овочі в блендер або кухонний комбайн.
  8. Зблендеруйте овочі та курятину, щоб не залишилось грудочок.
  9. Додайте бульйон, щоб отримати більш рідку консистенцію.

Куряче-овочеве пюре чудово підходить як на сніданок, так і обід чи вечерю, адже воно легке та водночас поживне. Відтак можете не сумніватись: малеча неодмінно буде ситою.