Обираємо смачний гарбуз за порадами шеф-кухаря Євгена Клопотенка

14 листопада 2021, 19:11
Читать новость на русском

Джерело:

Новий канал

Як дібрати найгарніший гарбуз для найсмачніших страв, за лаштунками реаліті-шоу "Пекельна кухня" (Новий канал), розповів український шеф-кухар та ресторатор Євген Клопотенко.

Український шеф-кухар та ресторатор Євген Клопотенко поділився з читачами своїми секретами, які допоможуть приготувати найсмачніші страви із сезонного продукту – гарбуза.

Читайте також Корисне осіннє меню: топ-3 страви, які варто додати в раціон

Гарбуз – без сумніву один із найпопулярніших осінніх продуктів. З нього можна приготувати безліч смачних, а головне корисних страв: каші, пироги, супи, свіжі салати, запіканки, оладки та навіть торти.

Як обрати смачний гарбуз осінню

Зверніть увагу на зовнішній вигляд овоча, він не повинен бути пластиковим.

Пластикові — спеціальні сорти, які вирощують влітку поза сезоном,
— відзначив Євген Клопотенко.

Найкращі осінні гарбузи довгасті, у формі гітарки. Зазвичай, вони найсолодші, і з них найкраще готувати.


Євген Клопотенко / Фото Новий канал

Євген Клопотенко також пояснив, що якщо знайти ідеальний плід так і не вдалося, не потрібно надто перейматися. Головне – правильно його приготувати.

Загалом для готування можна брати будь-який гарбуз. Але важливо розуміти, що цей продукт можна їсти сирим! У цих плодах дуже багато корисних речовин,
— зазначив кулінар.

Обирайте на ринку осінні гарбузи та готуйте з них смачні і корисні страви!