29 липня,
22:00
Те саме тирамісу: рецепт розкішного десерту, який асоціюється з Роберто Лінгуанотто
Джерело:
УНІАНТирамісу – традиційний італійський рецепт. Його дуже просто готувати, якщо знати усі тонкощі.
Варто зауважити, що 29 липня помер італійський кондитер Роберто Лінгуанотто, якого називають "батьком тирамісу". Він працював у Тревізо в ресторані Le Beccherie, власником якого був Адо Кампеоль.
Варто спробувати Яблучний пиріг "Невидимка": його зметуть зі столу миттєво
Є кілька версій створення тирамісу:
- Дружина Кампеоля Альба намагалася створити десерт на основі кави та крему з жовтків, цукру і вина. Лінгуанотто замінив крем на сир маскарпоне і так винайшов тирамісу.
- За іншою версією, рецепт десерту винайшли помилково. Лінгуанотто готував інший десерт, але в суміш яєць і цукру потрапило трохи маскарпоне. Смак йому сподобався, про що він розповів дружині власника ресторану. Потім вони вдосконалили десерт, додавши бісквіт, просочений кавою, і посипавши його какао.
Сім'я Кампеоля не запатентувала рецепт десерту, тому потім з'явилося безліч його варіацій.
Найсмачніший Тирамісу
- Час: 40 хвилин
- Порцій: 6
– 5 жовтків;
– 500 грамів маскарпоне;
– 1 чайна ложка ванільного екстракту;
– 3 білки;
– 1 грам солі;
– 100 грамів цукру;
– 400 мілілітрів міцної кави;
– 2 столові ложки коньяку чи вина Марсала;
– 24 печива савоярді;
– какао-порошок до смаку.
Приготування:
- Заваріть каву та відставте її в бік. Савоярді викладіть на дно форми.
- Яйця помийте, розділіть білки та жовтки.
- До білків додайте дрібку солі, збийте міксером до появи легкої піни. Всипте 100 грамів цукру, продовжуючи збивати до щільної меренги та стійких піків.
- Жовтки збийте в іншій мисці, поки вони не посвітлішають. Викладіть 500 грамів маскарпоне та знову збийте міксером. Додайте ванільний екстракт, з'єднайте білкову меренгу з жовтками та маскарпоне.
- Частину крему перекладіть в кондитерський мішок. В остиглу каву додайте коньяк та перемішайте. Занурте савоярді цукровою стороною в каву з коньяком, викладіть шар у форму.
- Зверху змастіть печиво кремом та розрівняйте. Знову викладіть шар змоченого в каві савоярді, порцію крему і розрівняйте. В кінці зробіть за допомогою кондитерського мішка кремові піки.
- Поставте в холодильник для просочення. Перед подачею посипте десерт какао.