Варто зауважити, що 29 липня помер італійський кондитер Роберто Лінгуанотто, якого називають "батьком тирамісу". Він працював у Тревізо в ресторані Le Beccherie, власником якого був Адо Кампеоль.

Варто спробувати Яблучний пиріг "Невидимка": його зметуть зі столу миттєво

Є кілька версій створення тирамісу:

  • Дружина Кампеоля Альба намагалася створити десерт на основі кави та крему з жовтків, цукру і вина. Лінгуанотто замінив крем на сир маскарпоне і так винайшов тирамісу.
  • За іншою версією, рецепт десерту винайшли помилково. Лінгуанотто готував інший десерт, але в суміш яєць і цукру потрапило трохи маскарпоне. Смак йому сподобався, про що він розповів дружині власника ресторану. Потім вони вдосконалили десерт, додавши бісквіт, просочений кавою, і посипавши його какао.

Сім'я Кампеоля не запатентувала рецепт десерту, тому потім з'явилося безліч його варіацій.

Найсмачніший Тирамісу

  • Час: 40 хвилин
  • Порцій: 6

Приготування:

  1. Заваріть каву та відставте її в бік. Савоярді викладіть на дно форми.
  2. Яйця помийте, розділіть білки та жовтки.
  3. До білків додайте дрібку солі, збийте міксером до появи легкої піни. Всипте 100 грамів цукру, продовжуючи збивати до щільної меренги та стійких піків.
  4. Жовтки збийте в іншій мисці, поки вони не посвітлішають. Викладіть 500 грамів маскарпоне та знову збийте міксером. Додайте ванільний екстракт, з'єднайте білкову меренгу з жовтками та маскарпоне.
  5. Частину крему перекладіть в кондитерський мішок. В остиглу каву додайте коньяк та перемішайте. Занурте савоярді цукровою стороною в каву з коньяком, викладіть шар у форму.
  6. Зверху змастіть печиво кремом та розрівняйте. Знову викладіть шар змоченого в каві савоярді, порцію крему і розрівняйте. В кінці зробіть за допомогою кондитерського мішка кремові піки.
  7. Поставте в холодильник для просочення. Перед подачею посипте десерт какао.