Безпека понад усе: який крок при додаванні яєць у тісто не можна пропускати у жодному разі
Джерело:
hapsЯйця – один з найбільш популярних інгредієнтів, тим паче, що наближається Великдень. Аби не наражати себе та своїх близьких на небезпеку, важливо знати про один секрет.
Напевно, кожен з нас зможе назвати лише кілька страв, які не потребують додавання яєць. Салати, намазки, тісто – цей інгредієнт грає важливу роль у багатьох рецептах.
Читайте також Три смачні закуски до столу нашвидкуруч: прості рецепти
Втім, доволі часто господині не знають, як вберегти себе від ризиків отруєння, особливо часто це стосується саме яєць. Опинитися в лікарні після смачної їжі – погана ідея, тож кожному варто знати, як цьому запобігти.
Як зробити яйця безпечними
Можливо, вам вдавалося бачити, як деякі господині перед використання яєць завжди обдають їх окропом. У рецептах цей крок зустрічається рідко, але пропускати його ніколи не варто.
Такий необхідний інгредієнт / Фото Pexels
Річ у тому, що сальмонела – небезпечна бактерія, отруєння якою часто діагностують – є як всередині яйця, так і ззовні. Якщо хочете вберегти себе та рідних від отруєння, то обов'язково ошпарюйте яйця перед використанням, навіть якщо вбиваєте сире яйце у тісто.
Інколи можна зустріти думку, що яйця з магазину вже чисті, тож їх ошпарювати не потрібно. Насправді ж ситуації абсолютно протилежна: яйця в супермаркетах вже попередньо мили, що може спричинити ріст бактерій.
Разом з тим пам'ятайте, що яйце, яке ви будете обливати кип'ятком, повинне бути кімнатної температури, інакше воно трісне.