Ці прості кроки пам'ятають не всі: як потрібно збивати вершки, аби вони вийшли ідеальними
Джерело:
hapsЗбиті вершки – важливий інгредієнт для багатьох десертів. Алгоритм їх приготування простий, але не всі його дотримуються, внаслідок чого страждає результат.
В теорії збивання вершків виглядає дуже легким процесом. Та варто допустити маленьку помилку – і результат вже буде далеким від ідеалу.
Читайте також Від корн-догів до фриттати: дуже смачні страви з сосисками
Щоб не зіпсувати дорогий продукт та отримати ідеальний результат, варто пам'ятати про три важливі кроки.
Як зробити ідеальні збиті вершки
Перше, про що варто пам'ятати – правильна жирність вершків. Якщо у вас продукт із 12% або 18% жиру – то його збивання буде лише марною тратою часу та зусиль.
Ідеальний результат / Фото Pixabay
Щоб отримати ідеальні збиті вершки, вам потрібен продукт із жирністю 30% – 36%. Такі вершки після збивання будуть повітряними, неначе хмаринки.
Важливу роль відіграє і посуд, в якому ви будете збивати вершки. Пластикові ємності – поганий варіант для цього процесу. Варто використовувати лише металевий посуд, який має бути сухим та холодним, тому перед збиванням його варто поставити на 20 хвилин у холодильник. Це саме стосується вінчиків міксера.
Вершки також мають бути добре охолодженими, про що пам'ятають не всі. Досвідчені кухарі радять залишити їх у холодильнику як мінімум на 12 годин.
Ще один нюанс, про який часто забувають – це час. Вершки не можна збивати довго, інакше вам доведеться шукати можливості використати домашнє масло.