Якщо приготувати ковбасу вдома, вона подарує просто незабутній смак свята. Це стане не просто стравою, а вашою маленькою гордістю.

Цікаво 4 рецепти з оселедцем ТМ "Водний Світ", від яких усі будуть в захваті

Рецепт ковбаси

  • Час: 3 години
  • Порцій: 4

Як приготувати ковбасу
Неймовірний вигляд та смак / Фото vecteezy

Приготування:

  1. Почніть з нарізання свинини та сала на кубики розміром 1 на 1 сантиметр і додайте подрібнений часник, сіль, чорний перець та крижану воду.
  2. Перемішайте цю масу впродовж 10 хвилин, поки вона не стане більш липкою та однорідною.
  3. Ретельно промийте кишку всередині та зовні.
  4. Надягніть кишку на насадку, фіксуючи край кишки за допомогою вузла або бавовняної нитки.
  5. Наповніть кишку не занадто щільно, щоб уникнути лопання під час термічної обробки, і згорніть ковбасу.
  6. Сформуйте одну довгу ковбасу або кілька менших.
  7. За допомогою зубочистки або голки проколіть ковбасу кожні 2 – 3 сантиметри, щоб уникнути лопання під час варіння.
  8. Поставте ковбасу в холодильник на 5 годин.
  9. Додайте сіль і лавровий лист до киплячої води і помістіть туди ковбасу.
  10. Варіть впродовж 20 – 25 хвилин при температурі близько 80 – 85 градусів, щоб зберегти соковитість ковбаси.
  11. Після варіння обсмажте ковбасу на олії до золотистого кольору.

Як закоптити ковбасу

Також цю ковбасу можна закоптити. Час варіюється залежно від вашої коптильні. Використовуйте термометр для вимірювання внутрішньої температури. Всередині вона повинна бути близько 71°C. Це гарантує, що м'ясо безпечне для споживання.

Перевірте зовнішній вигляд ковбаси. Вона повинна мати золотисто-коричневий колір. Якщо ковбаса має рівномірний колір та не має сирої або м'якої зовнішньої частини – вона готова. Також можна злегка натиснути на ковбасу. Вона повинна бути пружною і не занадто м'якою.