Французький пиріг на український лад – рецепт з куркою та овочами

17 травня 2023, 15:07
Читать новость на русском

Джерело:

Ірина Козачук

Відкритий пиріг – класика французької кухні. Його називають кіш Лорен і готують з різноманітними начинками на основі з пісочного тіста.

Кіш з курячим філе та овочами стане не тільки чудовою окрасою буденного чи святкового столу, а й ситним обідом для всієї родини.

Читайте також Неймовірно смачні: 3 рецепти бургерів на мангалі, які можуть замінити шашлик

Існує багато рецептів та варіацій цієї класичної страви французької кухні: з беконом, рибою, овочами, сирний чи з куркою. Всі вони мають свою родзинку, особливий смак та аромат. Проте сьогодні ми пропонуємо спробувати кіш на український лад: з куркою та стручковою квасолею.

Рецепт кіш Лорен з куркою та овочами

  • Час: 2 години
  • Порції: 8
Інгредієнти:
 – 280 грамів борошна;
 – 150 грамів масла;
 – 0,5 чайної ложки солі;
 – 1 яйце;
 – 2 столові ложки холодної води.
Для начинки:
 – 300 – 400 грамів курячого філе;
 – 1 болгарський перець;
 – 100 грамів кукурудзи;
 – 100 грамів стручкової квасолі;
 – 6 помідорів чері;
 – 150 грамів твердого сиру;
 – 300 грамів вершків 30%;
 – 1 яйце;
 – сіль;
 – орегано;
 – часник.

Приготування:

  • Для тіста змішуємо борошно з сіллю, додаємо холодне масло і перетираємо все в крихту. Вливаємо яйце та воду, швидко замішуємо тісто. Загортаємо в плівку та залишаємо в холодильнику на годину.
  • Куряче філе нарізаємо невеликими шматочками та обсмажуємо 4 – 5 хвилин. Додаємо спеції та вичавлений часник.
  • Болгарський перець нарізаємо смужками та обсмажуємо 3 – 4 хвилини, додаємо стручкову квасолю, обсмажуємо ще 1 – 2 хвилини. Висипаємо кукурудзу, солимо та посипаємо орегано.
  • Тісто розподіляємо за формою (24 см), формуючи бортики. До курки з овочами додаємо яйце, вершки, 100 грамів сиру. Перемішуємо і виливаємо на основу. Посипаємо сиром, що залишився, розкладаємо половинки помідорів.
  • Випікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці 40 – 45 хвилин. Розрізаємо готовий пиріг, як тільки трішки охолоне.

Смачного!