25 квітня,
11:51
В казані чи в каструлі – готуємо справжній український куліш
Джерело:
Володимир ЯрославськийЯкщо ви ще жодного разу не готували справжній український куліш – саме час спробувати його під керівництвом українського шеф-кухаря.
Куліш – давня українська страва, яку готували козаки з жирного м'яса, пшона та овочів. Вона нагадує густу першу страву, але також її вважають і основною.
Читайте також Як організувати ідеальний пікнік: рецепти з курятини на будь-який смак
Український шеф-кухар та експерт кулінарного шоу "Мастер Шеф" Володимир Ярославський поділився з читачами рецептом кулішу, який він приготував на природі, в казані.
Рецепт кулішу
- Час: 3 години
- Порції: 6 – 8
– 200 грамів сала;
– 500 – 600 грамів свинячої грудинки;
– 500 грамів моркви;
– 500 грамів цибулі;
– 500 грамів пшона;
– 3 – 5 курячих яєць;
– чорний перець;
– сіль;
– 3 літри води;
– 50 грамів петрушки;
– 50 грамів зеленої цибулі;
– кріп (за бажанням).
Приготування:
- Дрібно нарізаємо сало і на маленькому вогні добре його висмажуємо.
- Додаємо порізану шматочками груднину (можна замінити на сало + лопаткова частина) також обсмажуємо, додаємо сіль та перець.
- Окремо шматочками нарізаємо моркву та додаємо до мʼяса, обсмажуємо.
- Додаємо нарізну цибулю і знов все обсмажуємо. Вогонь середній та менше, дивіться, щоб не пригорало.
- Коли всі інгредієнти обсмажилися, додаємо пшоно і воду (не усю одразу 2 – 2,5 літри), доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до маленького і томимо під кришкою приблизно 1,5 години (періодично помішуємо, щоб не приставало). При необхідності можна ще додати води.
- Коли мʼясо і каша приготувались, перевіряємо на спеції.
- Додаємо і перемішуємо яйця. Даємо закипіти перемішуючи.
- ️Куліш має стати більш густим і наваристим. Тоді кладемо багато рубленої зелені, перемішуємо і подаємо до столу.
Смачного!