Куліш – давня українська страва, яку готували козаки з жирного м'яса, пшона та овочів. Вона нагадує густу першу страву, але також її вважають і основною.

Читайте також Як організувати ідеальний пікнік: рецепти з курятини на будь-який смак

Український шеф-кухар та експерт кулінарного шоу "Мастер Шеф" Володимир Ярославський поділився з читачами рецептом кулішу, який він приготував на природі, в казані.

Рецепт кулішу

  • Час: 3 години
  • Порції: 6 – 8

Приготування:

  • Дрібно нарізаємо сало і на маленькому вогні добре його висмажуємо.
  • Додаємо порізану шматочками груднину (можна замінити на сало + лопаткова частина) також обсмажуємо, додаємо сіль та перець.
  • Окремо шматочками нарізаємо моркву та додаємо до мʼяса, обсмажуємо.
  • Додаємо нарізну цибулю і знов все обсмажуємо. Вогонь середній та менше, дивіться, щоб не пригорало.
  • Коли всі інгредієнти обсмажилися, додаємо пшоно і воду (не усю одразу 2 – 2,5 літри), доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до маленького і томимо під кришкою приблизно 1,5 години (періодично помішуємо, щоб не приставало). При необхідності можна ще додати води.
  • Коли мʼясо і каша приготувались, перевіряємо на спеції.
  • Додаємо і перемішуємо яйця. Даємо закипіти перемішуючи.
  • ️Куліш має стати більш густим і наваристим. Тоді кладемо багато рубленої зелені, перемішуємо і подаємо до столу.

Смачного!