Найвища майстерність: як можна позбутися гіркоти в цитрусових, зберігши усю користь
Джерело:
cztery fajeryЦитрусові – це справжній вітамінний заряд, який зараз вкрай необхідний кожному з нас. Втім, найбільше користі містить гірка частинка, яку люблять далеко не всі.
Цитрусові – дуже універсальні фрукти, які можна поєднати практично з будь-якими інгредієнтами. Окрім того, воно цілком добре смакують окремо.
До речі Немає світла – рятуйся МІНІ: три прості рецепти
Про користь цитрусових знають всі, та й смак у них дуже приємний. Єдине, що може турбувати – деяка гіркота, але є чудовий спосіб її позбутися.
Як позбутися гіркоти у цитрусових
Як відомо, уся гіркота цитрусових криється в альбедо. Це внутрішня біла частинка шкірки, яка залишається на фруктах після чищення.
Вітамінний заряд / Фото Pexels
На перший погляд, рішення очевидне – просто зрізати альбедо. Але на такий крок йти не варто, адже саме тут зібрано багато вітамінів та корисних елементів: пектини, відповідальні за очищення організму, флавоноїди, вітамін С, вітамін А і вітаміни групи В.
Якщо ви хочете позбутися гіркоти, але зберегти усю користь, фрукти можна двічі відварити в окропі, а потім обсмажити у невеликій кількості цукрового сиропу. У такий простий спосіб можна отримати ідеальне доповнення до випічки, в якому не буде й сліду гіркоти.