Як правильно заморожувати та розморожувати десерти вдома: поради кондитера

8 червня 2021, 15:05
Читать новость на русском

Талановита кондитерка Ліза Глінська поділилася із читачами порадами, щодо розморожування та замороження десертів вдома. Ми впевнені, що корисні поради від кондитерки допоможуть вам зберігати смачну випічку правильно.

Отож, розберімося, які десерти не можна заморожувати, а котрі навіть потрібно.

Читайте також Готуємося до пляжного сезону: топ-3 страви, від яких втрачаєш вагу

Ви, мабуть, не раз задумувалися над замороженням готових десертів та випічки, адже не завжди є час на їхнє приготування перед важливими святами.

Кондитерка Ліза Глінська запевняє, що правильні бісквіти можна заморожувати, а мусові торти навіть потрібно.

Що можна заморожувати

  • Бісквіти;


    Бісквітна випічка / Фото Зум
     
  • Мусові торти;
  • Десерти з пісочного тіста;
  • Випічку з листкового тіста;
  • Заварне тісто;
  • Макарон;


    Макарон – французький десерт / Фото Сhel sweets
     
  • Дріжджову випічку.

Як заморозити випічку та десерти

  1. Заморожуйте тільки повністю охолоджений десерт.
  2. Перед заморожуванням щільно обгорніть випічку харчовою плівкою в декілька шарів, щоб не було доступу до повітря.


    Бісквіт в харчовій плівці / Фото Вікі
     
  3. Макарон потрібно заморожувати у харчових контейнерах зі щільно закритою кришкою.
  4. Зберігати десерти в морозилці можна не більше 1 – 3 місяців. Все залежить від складників десерту.

Як правильно розморожувати десерти та випічку

  1. Обов'язковою умовою правильного розмороження десертів та випічки є використання холодильника. 
  2. Чим повільніше проходить процес розморожування солодкого, тим краще збережеться його якість та структура.


    Процес розморожування торта / Фото savvy apron
     
  3. Якщо десерт вже розморожували до цього, знову його морозити не можна.