Якщо вам хоча б раз траплявся кислий плід: як вибрати солодку мандаринку
Джерело:
gotowanieМандарини – це чудовий і освіжаючий фрукт, який всі люблять куштувати у зимовий період. Як обрати солодку мандарину, щоб отримати найбільше задоволення від її соковитого смаку?
Купуючи мандарини, ви завжди ризикуєте обрати кислий та несмачний плід. Є кілька способів, які допоможуть розпізнати солодкі та соковиті фрукти.
Цікаво Як приготувати курку в духовці: поради, що зроблять улюблену страву ще апетитнішою
Яскравий вигляд
Солодкі мандарини зазвичай мають гладку, яскраво-помаранчеву шкірку. Вибирайте лише мандарини насиченого оранжевого кольору. Бліді, жовті або навіть зеленуваті навряд чи будуть смачними. Шкірка не повинна бути занадто товстою. М'яка шкірка, яка трохи виступає над плодом, є ознакою соковитості та солодкого смаку.
Запах
Шкірка та листя мандаринів містять лімоне – ефірну олію, яка надає їм характерний аромат. Солодкі мандарини часто мають сильний і приємний аромат. Підніміть фрукт до свого обличчя і понюхайте. Якщо ви відчуваєте виражений аромат цитрусових – це може бути ознакою солодкості мандарини.
Розмір, вага та форма
Обирайте мандарини середнього розміру, оскільки вони часто мають оптимальний баланс солодкості та соковитості. Також важливо враховувати вагу – важкі мандарини можуть бути більш соковитими.
Чим округліша форма, тим більше шансів, що вони будуть смачними. Хороші мандарини м'які, але пружні. І пам'ятайте, що будь-які пошкодження, вмятини чи плями можуть зробити фрукт неїстівним.
Якщо ви не знали: чи треба мити квашену капусту.