Мені стає сумно, коли у 2020 році люди голосують за олів'є, – Клопотенко про премію "Сіль"
Відомий український шеф-кухар та ресторатор прокоментував результати національної премії "Сіль", церемонія вручення якої відбулася 1 грудня у столичному ЦВК "Парковий". Чи задоволений Євген Клопотенко її результатами – читайте про це далі.
1 грудня відгриміла довгоочікувана народна ресторанна премія "Сіль" 2020, на якій почесне журі обирало переможців у 18 номінаціях. Євген Клопотенко шеф-кухар та ресторатор не зміг не прокоментувати результати премії "Сіль" та поділився своєю думкою, щодо результатів із шанувальниками на своїй сторінці у соцмережі інстаграм.
Читайте також Відомі переможці премії "Сіль" 2020 – список найкращих ресторанів України
Талановитий шеф-кухар у своєму дописі прирівняв себе до лосося під час нересту, адже саме ця риба пливе проти течії та їй начхати на небезпеку. Саме з такою вірою у себе та те, що він робить, невпинно втілює в життя, Євген Клопотенко цеглинка за цеглинкою вчить українців смачно готувати, знайомить їх з українськими стравами на новий сучасний лад у ресторані "100 років тому вперед", що знаходиться у столиці.
Ресторан Євгена Клопотенка не отримав перемогу в номінації ресторан української кухні на премії "Сіль", що й спонукало шеф-кухаря поділитись своїми емоціями та переживаннями, щодо її результатів.
"Іноді стає трішечки сумно, коли у 2020 році люди все ще голосують за шубу та олів‘є в меню, називаючи це українською кухнею. Сьогодні я програв. Але я знаю, що для того, щоб перемогти, треба працювати над собою", – прокоментував Євген Клопотенко.
Ресторатор ні на секунду не сумнівається у справедливості та чесності результатів голосування, адже обирають ті ресторани, які відображають вподобання суспільства.
Також Євген Клопотенко пожартував, що від сьогодні у меню його ресторану "100 років тому вперед" буде шуба з дунайського оселедця за 124 гривні за порцію, адже це ж саме те, чого хочуть українці.
"Просто дуже хочу, щоб нарешті почала перемагати українська автентичність. У нашій свідомості та в їжі. Щоб ми замість радянської їжі обирали палюшки та верещаку. Але, мабуть, ми поки до цього не готові. Потрібно ще трохи часу", – зазначив шеф-кухар Євген Клопотенко.
Ресторатор у своїй публікації подякував своїм колегам та команді ресторану "100 років тому вперед" за підтримку, окрему вдячність – гостям закладу, котрі завжди його підтримують у хороші й складні часи.
"Наша перемога ще попереду. А поки треба працювати. Все буде Україна", – наголосив Євген Клопотенко.