Як приготувати рибну юшку: рецепт від Євгена Клопотенка
4 лютого 2021,
12:07
Читать новость на русском
Джерело:
klopotenko.comВідомий український кулінарний експерт, ресторатор Євген Клопотенко поділився рецептом найсмачнішої рибної юшки. Запишіть рецепт.
Євген Клопотенко поділився з шанувальниками рецептом рибної юшки, яка сподобається усім.
Читайте також Запечена форель: простий рецепт від Євгена Клопотенка
Рецепт рибної юшки
Інгредієнти:– 500-700 грамів риби (короп або філе будь-якої білої риби);
– 2-3 моркви;
– 100-150 грамів селери (корінь);
– 1 цибуля;
– 1 корінь петрушки;
– 1 пучок петрушки;
– 2-3 картоплини;
– 3,5 літра води;
– 1 зубчик часнику;
– лавровий лист;
– 50 грамів вершкового масла 82%;
– 50 мілілітрів коньяку;
– 3-4 томати;
– духмяний перець;
– 1 чайна ложка зерен коріандру;
– сіль, перець.
Можете бути впевнені, що однією тарілкою на вечір не обійдеться, – написав Євген Клопотенко.
- Для приготування юшки помийте, почистіть рибу, вийміть нутрощі.
- Помийте, почистіть одну моркву, корінь петрушки, цибулю, розріжте навпіл, обсмажте на сухій пательні до рум'яної скоринки.
- Викладіть овочі у каструлю з водою, додайте духмяний перець, лавровий лист, варіть на середньому вогні протягом 30 хвилин.
- Помийте, почистіть томати, натріть на грубій тертці, тушкуйте на пательні з вершковим маслом протягом 10-15 хвилин. Далі – влийте на пательню коньяк, почекайте, поки випарується алкоголь, перекладіть томатне пюре у бульйон.
- Картоплю і моркву помийте, почистіть, наріжте кубиками, додайте у бульйон.
- Петрушку помийте, листя подрібніть ножем, стебла перев'яжіть і додайте у бульйон.
- Викладіть у каструлю з бульйоном стебла петрушки, рибу, сіль, коріандр, варіть ще 20 хвилин. Дістаньте половинки цибулі, корінь селери, рибу.
- Часник почистіть, натріть на тертці.
- У готову юшку додайте перець, подрібнену петрушку, тертий часник. Викладіть на тарілку. Смачного!
Рецепт рибної юшки від Євгена Клопотенка у відео: