За бабусиними порадами: збиваємо вершки правильно
Джерело:
interiaПовітряний вершковий крем допомагає навіть не надто досвідченим кондитерам створювати кулінарні шедеври. Як ідеально збити вершки – читайте далі.
Перша згадка про цей інгредієнт королівських десертів датується 1671 роком. Легкі, наче хмаринка, збиті вершки подавали при дворі Людовика XIV. Однак імовірніше, що вони здобули популярність набагато раніше, аніж їх уподобав король-сонце.
Читайте Коли смачно всім: 3 легкі рецепти ситних сніданків для себе та рідних
Базовий варіант рецепту збитих вершків складається лише з двох продуктів. Йдеться про добре охолоджені 30- або 36-відсоткові вершки та цукрову пудру. На склянку вершків достатньо однієї столової ложки цукру.
Щоб приготувати ідеальні вершки, цукрову пудру необхідно просіяти крізь сито. Вийміть вершки з холодильника безпосередньо перед збиванням. Вони не повинні залишатися при кімнатній температурі занадто довго. Почніть збивати з найменшої швидкості. Через 30 секунд встановіть потужність блендера на найвище значення і збивайте, поки крем не стане міцним. Наприкінці невеликими порціями додайте цукрову пудру. Неймовірний крем готовий!
- Додайте в крем ванільний екстракт, корицю, какао, розчинну каву або солодкий лікер амарето.
- За пів години до запланованого збивання поставте чашу і вінчики міксера в холодильник. Так буде легше отримати бажаний ефект.
- Не збивайте вершки занадто довго! Є ризик, що через це у кремі утворяться неапетитні грудочки.