Перша згадка про цей інгредієнт королівських десертів датується 1671 роком. Легкі, наче хмаринка, збиті вершки подавали при дворі Людовика XIV. Однак імовірніше, що вони здобули популярність набагато раніше, аніж їх уподобав король-сонце.

Читайте Коли смачно всім: 3 легкі рецепти ситних сніданків для себе та рідних

Базовий варіант рецепту збитих вершків складається лише з двох продуктів. Йдеться про добре охолоджені 30- або 36-відсоткові вершки та цукрову пудру. На склянку вершків достатньо однієї столової ложки цукру.

Незамінне доповнення / Фото unsplash

Щоб приготувати ідеальні вершки, цукрову пудру необхідно просіяти крізь сито. Вийміть вершки з холодильника безпосередньо перед збиванням. Вони не повинні залишатися при кімнатній температурі занадто довго. Почніть збивати з найменшої швидкості. Через 30 секунд встановіть потужність блендера на найвище значення і збивайте, поки крем не стане міцним. Наприкінці невеликими порціями додайте цукрову пудру. Неймовірний крем готовий!