Таке барбекю ви ніколи не забудете: 3 найкращі маринади для шашлику
Джерело:
"Мясторія"Аби ваше барбекю вдалося, варто починати з вибору рецепта і того продукту, який ви хочете приготувати. Найпопулярнішими варіантами є курка, свинина, баранина і яловичина.
Щоб ваш шашлик вийшов ідеальним, скористайтеся рецептами цих маринадів. Вам точно сподобається.
Варто спробувати Вишукані страви зі "Сніжним крабом": 5 небанальних рецептів на свята і кожен день
Як маринувати шашлик
Після того, як ви визначилися з "головним героєм" барбекю, слід підібрати для нього правильний маринад. Він додасть страві пікантного смаку та апетитного аромату.
Як правило, до складу маринаду входять суміш спецій, рослинна олія і кислота – наприклад, лимонний сік. М'ясо або овочі кладуть в миску з кришкою, заливають маринадом і залишають на кілька годин в прохолодному місці.
Не гнітіть себе питаннями про те, як швидко замаринувати шашлик, а запам'ятайте головне – курці досить 30 хвилин маринування, а свинині, яловичині та баранині – мінімум 2 – 3 години.
Маринад зробить м'ясо смачнішим / Фото Depositphotos
Рецепти маринадів
- Цибулевий маринад – швидкий та універсальний варіант. Необхідні інгредієнти – цибуля, мелений чорний перець і сіль до смаку.
- Медовий маринад – прекрасне рішення для свинини і яловичини. Все, що вам необхідно для маринування шашлику, — це 1 – 2 столові ложки меду, 3 столові ложки соєвого соусу, 1 чайна ложка кунжутної олії, 1 чайна ложка імбиру, 2 зубчики часнику і червоний перець.
- Універсальний маринад – цибулево-томатний. Для його приготування потрібні 1 помідор, 2 цибулини, 3 – 4 зубчики часнику, сіль і перець. Цю суміш треба залити склянкою води. За бажанням можна додати зелень.