Всі соуси з нашої підбірки чудово підійдуть до будь-якого м'яса для шашлику: ніжної курятини, яловичини, свинини, індички чи баранини.

Читайте також Які спеції найкраще підходять для різних частин курочки

Дзадзики

Дзадзики – традиційний грецький соус приготований на йогурті та свіжих огірках. Він підійде до ніжного курячого шашлику та зуміє влучно підкреслити смак м'яса.

  • Час: 10 хвилин
  • Порції: 5 – 6
  • Калорійність на 100 грамів: 126 ккал


Густий соус дзадзики / Фото 1000 меню

  1. Ретельно помийте огірки водою. Наріжте їх на дрібні кубики.
  2. У мисці з'єднайте грецький йогурт з огірками, посоліть та поперчіть на ваш смак.
  3. Почистіть часник від лушпиння та вичавіть його до соусу через прес.
  4. Дрібно наріжте кріп та додайте до соусу. Перемішайте дзадзики до однорідної консистенції та подавайте столу охолодженим. Смачного!

Гострий соус з черешні

  • Час: 40 хвилин
  • Порції: 8
  • Калорійність на 100 грамів: 290 ккал


Соус з черешні / Їмо вдома

  1. Ретельно помийте черешню водою, видаліть хвостики та кісточки. Перекладіть черешню в каструлю з товстим дном та засипте цукром.
  2. Відправте черешню та вогонь та доведіть до кипіння.
  3. Залийте гарячою водою агар-агар та залишіть набухати.
  4. Влийте до черешень оцет та варіть соус понад 10 хвилин, час від часу помішуючи.
  5. Почистіть від шкірки імбир. Натріть імбир на дрібній тертці та додайте до черешень.
  6. Перець чилі розріжте повздовж та видаліть насіння. Наріжте чилі кільцями та додайте до соусу.
  7. Висипте до соусу решту мелених спецій та перемішайте.
  8. Після закипання варіть соус ще 10 хвилин на маленькому вогні.
  9. Додайте до соусу набухлий агар-агар та перемішайте масу. Прокип'ятіть соус ще 5 хвилин при постійному помішуванні, щоб активізувався агар-агар.
  10. Готовий соус з черешень можна закрити в стерилізовані банки на зиму, а можна охолодити та подавати до столу. Смачного!

Медово-гірчичний соус

  • Час: 10 хвилин
  • Порції: 5 – 6
  • Калорійність на 100 грамів: 180 ккал


Соус до м'яса / Фото Кулінарія

  1. У соусниці з'єднайте прогрітий мед із зернами гірчиці.
  2. Додайте лимонного соку, соєвого соусу та міцної гірчиці.
  3. Ретельно перемішайте соус до м'яса ложкою та подавайте до столу. Смачного!

Гострий вірменський соус з томатами

  • Час: 10 хвилин
  • Порції: 10 – 12
  • Калорійність на 100 грамів: 124 ккал


Томатний соус / Фото 1000 меню

  1. Якщо ви обрали для соусу томати у власному соку – зніміть з них шкірки та перебийте у блендері в пюре. Якщо вже готове консервоване пюре – перелийте його в каструлю.
  2. Відправте томати в каструлі на вогонь та доведіть до кипіння на маленькому вогні.
  3. Дрібно наріжте зелень, цибулю – маленьким кубиком. Часник вичавіть через прес.
  4. Відправте підготовані овочі та зелень до томатів та варіть 5 хвилин.
  5. Додайте спецій до соусу та перемішайте.
  6. Охолодіть соус з томатів та подавайте до столу. Смачного!

Соус вінегрет

  • Час: 5 хвилин
  • Порції: 6
  • Калорійність на 100 грамів: 180 ккал


Класичний соус вінегрет / Фото Гранд кулінар

  1. У невеликій мисці з'єднайте оцет, гірчицю, сіль та чорний мелений перець.
  2. Тонкою цівкою вливайте до інгредієнтів оливкову олію та збивайте вінчиком соус до однорідної й гладкої консистенції.
  3. Подавайте соус вінегрет до столу охолодженим. Смачного!