Капкейк – популярна випічка у США. Тістечко розміром у п'ять сантиметрів готують з борошна, яєць, вершкового масла, цукру. Бісквітне тісто також можна використовувати для випікання тістечок. Традиційно їх подають на день народження.

Читайте також 10 порад, як прищепити дитині любов до здорової їжі

У перекладі з англійської – cup cake – торт у чашці або fairy cake – казковий торт. Також готують з начинкою з додаванням горіхів, родзинок, фруктів та ягід. Зверху декорують глазур'ю або вершковим кремом.

Капкейки часто плутають з мафінами. Їх подають на десерт та готують з додаванням соди або розпушувача, який має солодку начинку та шапочку з крему. Мафіни готують з дріжджового тіста, подають до сніданку.

Шоколадні тістечка з кремом/ Фото Unsplash

Рецепт капкейків

  • Час: 35 хвилин
  • Порції: 5 – 8
  • Калорійність на 100 грамів: 305 ккал
  1. Для приготування тіста ретельно просійте борошно через сито, щоб не було грудочок, додайте розпушувач, додайте сіль.
  2. Збийте вершкове масло з цукром, додайте тепле молоко, ванільний цукор, яйця, борошно, перемішайте до однорідної консистенції.

Процес приготування тіста/ Фото Unsplash

  1. Викладіть тісто у форму.
  2. Розігрійте духовку до температури 180 градусів, викладіть на деко, відправте запікатись протягом 20 – 25 хвилин до готовності.

Процес запікання тістечок у духовці/ Фото Unsplash

  1. Для приготування крему збийте вершкове масло, додайте цукрову пудру, ванільний цукор, натуральний барвник.

Тістечка з кремом/ Фото Unsplash

  1. Викладіть крем у кондитерський мішок, задекоруйте готові тістечка.

Тістечка з кремом/ Фото Unsplash

  1. Викладіть на тарілку. Смачного!