Американські капкейки: історія та рецепт солодкого десерту

4 липня 2021, 10:58
Читать новость на русском

Ми підготували для вас рецепт смачних тістечок, які ви можете приготувати вдома та подавати у будні та свята. Запишіть собі рецепт.

Капкейк – популярна випічка у США. Тістечко розміром у п'ять сантиметрів готують з борошна, яєць, вершкового масла, цукру. Бісквітне тісто також можна використовувати для випікання тістечок. Традиційно їх подають на день народження.

Читайте також 10 порад, як прищепити дитині любов до здорової їжі

У перекладі з англійської – cup cake – торт у чашці або fairy cake – казковий торт. Також готують з начинкою з додаванням горіхів, родзинок, фруктів та ягід. Зверху декорують глазур'ю або вершковим кремом.

Існує безліч версій походження тістечок. Одна з версій – вперше їх випікали селяни у Великій Британії. Вони готували тістечка невеликими порціями з різноманітною начинкою та брали для ситного перекусу на обід. Англійці переїздили до Америки та зберігали традиції.

Друга версія – вперше рецепт опубліковано 1796 року Амелією Сіммонс, авторкою книжки "Американська кулінарія". За її рецептом тістечко потрібно було випікати у чашці.

Капкейки часто плутають з мафінами. Їх подають на десерт та готують з додаванням соди або розпушувача, який має солодку начинку та шапочку з крему. Мафіни готують з дріжджового тіста, подають до сніданку. 

Шоколадні тістечка з кремом/ Фото Unsplash

Рецепт капкейків

  • Час: 35 хвилин
  • Порції: 5 – 8
  • Калорійність на 100 грамів: 305 ккал
Інгредієнти:
– 120 мілілітрів молока 2,5%;
– 2 яйця;
– 180 грамів борошна;
– 120 грамів вершкового масла 82%;
– 1 чайна ложка розпушувача;
– 100 грамів цукру;
– 10 грамів ванільного цукру;
– дрібка солі.Інгредієнти для крему:
– 120 грамів вершкового масла 82%;
– 150 грамів цукрової пудри;
– 10 грамів ванільного цукру;
– натуральний барвник;
– 2 столові ложки молока.
  1. Для приготування тіста ретельно просійте борошно через сито, щоб не було грудочок, додайте  розпушувач, додайте сіль.
  2. Збийте вершкове масло з цукром, додайте тепле молоко, ванільний цукор, яйця, борошно, перемішайте до однорідної консистенції.

Процес приготування тіста/ Фото Unsplash

  1. Викладіть тісто у форму.
  2. Розігрійте духовку до температури 180 градусів, викладіть на деко, відправте запікатись протягом 20 – 25 хвилин до готовності.

Процес запікання тістечок у духовці/ Фото Unsplash

  1. Для приготування крему збийте вершкове масло, додайте цукрову пудру, ванільний цукор, натуральний барвник.

Тістечка з кремом/ Фото Unsplash

  1. Викладіть крем у кондитерський мішок, задекоруйте готові тістечка.

Тістечка з кремом/ Фото Unsplash

  1. Викладіть на тарілку. Смачного!