Апетитні панкейки: секрети та рецепт популярного американського сніданку

24 вересня 2021, 19:12
Читать новость на русском

Панкейки – це пухкі, ніжні млинці на молоці. Їх часто готують на сніданок у США та Канаді. До Європи вони прийшли завдяки голлівудським фільмам. А завдяки нашому рецепту чи не щодня з'являтимуться на вашому столі.

Готувати панкейки дуже просто, а результат – ніколи не розчаровує. Саме тому вони є фаворитами не лише досвідчених кухарів, а й новачків. 

Цікаво Дитячі страви з куркою на щодень: соковиті мітболи, наґетси та котлети із сирною начинкою

А з нашими рекомендаціями приголомшливий результат вам гарантовано!

  • Насамперед, запам'ятайте: печуть панкейки на сковоріді без олії. Поверхня має бути нагрітою, вогонь – середнім. Перевертати млинець треба лише тоді, коли вся його поверхня вкриється пухирцями.
  • Сухі та рідкі інгредієнти змішують окремо. З'єднати їх можна лише наприкінці. Панкейки починають пекти відразу після замішування тіста.
  • Розпушувач має бути свіжим. Саме він надає панкейкам апетитної пухкості. 

Панкейки смакують з будь-якими додатками / Фото Unsplash

Рецепт панкейків

Інгредієнти:

  • молоко – 1 скл.;
  • оливкова олія – 3 ст. л.;
  • пшеничне борошно – 1½ скл.;
  • цукор – 3 ст. л.;
  • сіль – дрібка;
  • ванілін – на кінчику ножа;
  • розпушувач – 1 ч. л.;
  • куряче яйце – 1 шт.

Приготування:

  1. Збиваємо яйце з молоком. Маса має стати пишною й збільшитися. 
  2. Додаємо олію й ще раз збиваємо.
  3. У глибокій мисці з'єднуємо всі сухі компоненти. 
  4. Повільно додаємо суху суміш до рідкої й збиваємо. Ставимо сковоріду розігріватися.
  5. Смажимо панкейки. Перевертаємо лише тоді, коли млинець покриється пухирцями.

Смачного!