Апетитні панкейки: секрети та рецепт популярного американського сніданку
24 вересня 2021,
19:12
Читать новость на русском
Панкейки – це пухкі, ніжні млинці на молоці. Їх часто готують на сніданок у США та Канаді. До Європи вони прийшли завдяки голлівудським фільмам. А завдяки нашому рецепту чи не щодня з'являтимуться на вашому столі.
Готувати панкейки дуже просто, а результат – ніколи не розчаровує. Саме тому вони є фаворитами не лише досвідчених кухарів, а й новачків.
Цікаво Дитячі страви з куркою на щодень: соковиті мітболи, наґетси та котлети із сирною начинкою
А з нашими рекомендаціями приголомшливий результат вам гарантовано!
- Насамперед, запам'ятайте: печуть панкейки на сковоріді без олії. Поверхня має бути нагрітою, вогонь – середнім. Перевертати млинець треба лише тоді, коли вся його поверхня вкриється пухирцями.
- Сухі та рідкі інгредієнти змішують окремо. З'єднати їх можна лише наприкінці. Панкейки починають пекти відразу після замішування тіста.
- Розпушувач має бути свіжим. Саме він надає панкейкам апетитної пухкості.
Панкейки смакують з будь-якими додатками / Фото Unsplash
Рецепт панкейків
Інгредієнти:
- молоко – 1 скл.;
- оливкова олія – 3 ст. л.;
- пшеничне борошно – 1½ скл.;
- цукор – 3 ст. л.;
- сіль – дрібка;
- ванілін – на кінчику ножа;
- розпушувач – 1 ч. л.;
- куряче яйце – 1 шт.
Приготування:
- Збиваємо яйце з молоком. Маса має стати пишною й збільшитися.
- Додаємо олію й ще раз збиваємо.
- У глибокій мисці з'єднуємо всі сухі компоненти.
- Повільно додаємо суху суміш до рідкої й збиваємо. Ставимо сковоріду розігріватися.
- Смажимо панкейки. Перевертаємо лише тоді, коли млинець покриється пухирцями.
Смачного!