М'ясо курки – безпрограшний інгредієнт дитячого раціону. Воно багате на білки, необхідні для росту організму, порівняно некалорійне й при цьому дуже смачне. Це ідеальна основа для цікавих запіканок і пирогів, ніжних котлет, м'ясних кульок та домашніх наґетсів. А гарнірів до курки просто не злічити!
Читайте також Чим замінити шашлик: швидкі страви з курятини на мангалі та в духовці
Курячі котлети із сиром та макаронами
- Час: 50 хвилин
- Порції: 4
Курячі котлети із сиром та макаронами / Фото Shutterstock
Приготування:
- Зваріть макарони у киплячій підсоленій воді.
- З'єднайте в мисці рублене куряче філе, сіль, чорний мелений перець і натерту на дрібній тертці цибулю. Додайте курячі яйця й ще раз вимішайте руками.
- Розділіть фарш на кульки розміром із волоський горіх.
- Для начинки з'єднайте в окремій мисці крем-сир, пропущений крізь прес часник і дрібно нарізаний кріп. Заправте все спеціями й перемішайте.
- У центр кожної кульки з фаршу покладіть 2 чайні ложки начинки й сформуйте котлету.
- Відправте котлети запікатися до духовки, розігрітої до 200 градусів, на 25 хвилин (до готовності).
- Ретельно помийте й викладіть на таріль листя салату.
- Скрутіть на салатному листі кілька "гніздечок" зі спагеті. До кожного з них покладіть котлетку – "курча", зробивши йому з овочів очка, дзьобик та гребінець.
Смачного!
Курячі наґетси з картопляним пюре
- Час: 60 хвилин
- Порції: 4
Курячі наґетси з картопляним пюре / Фото Shutterstock
Приготування:
- Відваріть картоплю у підсоленій воді до готовності.
- Запаніруйте курячі стріпси спочатку в борошні, далі в яйці та сухарях.
- Розігрійте сковорідку з олією та обсмажте курячі наґетси до рум’яної скоринки.
- Через 7 – 10 хвилин вони будуть готові.
- Злийте воду з відвареної картоплі та додайте масла. Ретельно розімніть картоплю в пюре товкачкою.
- Влийте молока та додайте спецій. Знову розімніть гарнір.
- Викладіть на тарілку картопляне пюре, курячі наґетси та прикрасьте улюбленими овочами.
- Страва готова.
Смачного!
Булгур з овочами та паровими мітболами
- Час: 35 хвилин
- Порції: 4
Булгур з овочами та паровими мітболами / Фото Shutterstock
Приготування:
- Змішайте курячий фарш із натертою на дрібній тертці цибулею, додайте курячі яйця та спеції. Ретельно перемішайте масу.
- Сформуйте з фаршу невеличкі кульки – мітболи.
- Відправте курячі мітболи до пароварки на 20 – 25 хвилин.
- У невеликій каструлі розтопіть вершкове масло, додайте туди ж булгур.
- Обсмажуйте булгур на вогні, постійно перемішуючи, щоб він зарум'янився.
- Додайте в кашу 2 склянки води, перемішайте.
- Варіть булгур під кришкою 10 – 15 хвилин до готовності. Стежте за рівнем води в каструлі, щоб каша не пригоріла.
- Наприкінці булгур посоліть, зніміть із вогню і залиште постояти під кришкою ще 5 хвилин.
- Солодкий болгарський перець наріжте дрібним кубиком, а огірки – півкільцями.
- Викладіть готовий булгур на тарілку, а зверху – курячі мітболи та овочі.
- Подавайте страву до столу гарячою.
Смачного!
А щоб вашим діткам їсти було не лише смачно, а й цікаво, оформіть страви у вигляді казкових персонажів. Із рубленим курячим філе та фаршем ТМ "Наша Ряба" у вас завжди знайдеться час для креативу. Адже все, що потрібно буде зробити з курятиною, – це дістати її з упаковки й з'єднати з рештою інгредієнтів за рецептом.