М'ясо курки – безпрограшний інгредієнт дитячого раціону. Воно багате на білки, необхідні для росту організму, порівняно некалорійне й при цьому дуже смачне. Це ідеальна основа для цікавих запіканок і пирогів, ніжних котлет, м'ясних кульок та домашніх наґетсів. А гарнірів до курки просто не злічити!

Читайте також Чим замінити шашлик: швидкі страви з курятини на мангалі та в духовці

Курячі котлети із сиром та макаронами

  • Час: 50 хвилин
  • Порції: 4

Курячі котлети із сиром та макаронами / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Зваріть макарони у киплячій підсоленій воді.
  2. З'єднайте в мисці рублене куряче філе, сіль, чорний мелений перець і натерту на дрібній тертці цибулю. Додайте курячі яйця й ще раз вимішайте руками.
  3. Розділіть фарш на кульки розміром із волоський горіх.
  4. Для начинки з'єднайте в окремій мисці крем-сир, пропущений крізь прес часник і дрібно нарізаний кріп. Заправте все спеціями й перемішайте.
  5. У центр кожної кульки з фаршу покладіть 2 чайні ложки начинки й сформуйте котлету.
  6. Відправте котлети запікатися до духовки, розігрітої до 200 градусів, на 25 хвилин (до готовності).
  7. Ретельно помийте й викладіть на таріль листя салату.
  8. Скрутіть на салатному листі кілька "гніздечок" зі спагеті. До кожного з них покладіть котлетку – "курча", зробивши йому з овочів очка, дзьобик та гребінець.

Смачного!

Курячі наґетси з картопляним пюре

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 4

Курячі наґетси з картопляним пюре / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Відваріть картоплю у підсоленій воді до готовності.
  2. Запаніруйте курячі стріпси спочатку в борошні, далі в яйці та сухарях.
  3. Розігрійте сковорідку з олією та обсмажте курячі наґетси до рум’яної скоринки.
  4. Через 7 10 хвилин вони будуть готові.
  5. Злийте воду з відвареної картоплі та додайте масла. Ретельно розімніть картоплю в пюре товкачкою.
  6. Влийте молока та додайте спецій. Знову розімніть гарнір.
  7. Викладіть на тарілку картопляне пюре, курячі наґетси та прикрасьте улюбленими овочами.
  8. Страва готова.

Смачного!

Булгур з овочами та паровими мітболами

  • Час: 35 хвилин
  • Порції: 4

Булгур з овочами та паровими мітболами / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Змішайте курячий фарш із натертою на дрібній тертці цибулею, додайте курячі яйця та спеції. Ретельно перемішайте масу.
  2. Сформуйте з фаршу невеличкі кульки – мітболи.
  3. Відправте курячі мітболи до пароварки на 20 – 25 хвилин.
  4. У невеликій каструлі розтопіть вершкове масло, додайте туди ж булгур.
  5. Обсмажуйте булгур на вогні, постійно перемішуючи, щоб він зарум'янився.
  6. Додайте в кашу 2 склянки води, перемішайте.
  7. Варіть булгур під кришкою 10 – 15 хвилин до готовності. Стежте за рівнем води в каструлі, щоб каша не пригоріла.
  8. Наприкінці булгур посоліть, зніміть із вогню і залиште постояти під кришкою ще 5 хвилин.
  9. Солодкий болгарський перець наріжте дрібним кубиком, а огірки – півкільцями.
  10. Викладіть готовий булгур на тарілку, а зверху – курячі мітболи та овочі.
  11. Подавайте страву до столу гарячою.

Смачного!

А щоб вашим діткам їсти було не лише смачно, а й цікаво, оформіть страви у вигляді казкових персонажів. Із рубленим курячим філе та фаршем ТМ "Наша Ряба" у вас завжди знайдеться час для креативу. Адже все, що потрібно буде зробити з курятиною, – це дістати її з упаковки й з'єднати з рештою інгредієнтів за рецептом.