Вперше арахісову пасту приготували у США наприкінці 19 століття. Відтоді арахісова паста завоювала прихильність не тільки в американців, а й набула популярності у цілому світі.

Читайте також Чим Україна годує світ: які вітчизняні продукти – найпопулярніші за кордоном

Арахісова паста може бути як класичною, тобто до її складу входить тільки арахіс та сіль, так і з різноманітними додатками: медом, шоколадом, тахіною та ваніллю.

Рецепт класичної арахісової пасти

  • Час: 40
  • Порції: 3 – 4
  • Калорійність на 100 грамів: 590
  1. Сирий арахіс потрібно підсмажити в духовці. Для цього розігрійте її до 180 градусів, деко застеліть шаром пергаменту для випікання.


    Арахіс / Фото 1000 меню
  2. Рівномірно розкладіть арахіс на деко та відправте в духовку. Кожні 5 хвилин діставайте деко з духовки та перемішуйте арахіс. Повторюйте цей процес протягом 20 – 25 хвилин.
  3. Охолодіть готовий арахіс.
  4. Для приготування арахісової пасти вам потрібен потужний блендер.
  5. Висипте арахіс в чашу блендера та подрібнюйте його до пастоподібного стану. Цей процес займе у вас близько 10 хвилин.


    Приготування арахісової пасти / Фото Їжа
  6. У готову пасту додайте солі на ваш смак та перемішайте масу. Смачного!

Щоб приготувати пасту з різноманітними додатками повторіть процес приготування самої арахісової пасти та наприкінці додайте до неї мед, розтоплений шоколад, кокосову стружку або ваніль.