Домашня здоба – це завжди смачно та апетитно. Український шеф-кухар Микола Люлько обожню готувати смаколики для своєї родини. Він поділився з читачами рецептом пухких та ароматних пампушків з часником, які ідеально доповнять зварений домашній борщ.

Читайте також Смачні хот-доги вдома: простий і швидкий рецепт від Миколи Люлька

Рецепт тіста на пампушки приготований на сухих дріжджах. Ви можете також замінити їх на свіжі, тоді вам потрібно близько 25 грамів на порцію.

Рецепт пампушків з часником до борщу

  • Час: 2 години
  • Порції: 35 штук

Приготування:

  1. Заздалегідь дістаньте молоко з холодильника, або нагрійте його в мікрохвильовій печі до кімнатної температури. Воно повинне бути трішки теплим, щоб активізувалися дріжджі.
  1. У глибокому посуді змішайте молоко, цукор та дріжджі. Ретельно перемішайте все вінчиком, щоб інгредієнти з'єдналися.
  1. Додайте до суміші яєчні жовтки, борошно та сіль. Борошно можна додатково просіяти через дрібне сито, щоб не було грудочок.
  1. Вимішуємо тісто 15 хвилин, накриваємо шаром харчової плівки та даємо вирости у 2 – 3 рази в теплому місці (близько 40 хвилин).
  1. Після підняття тіста обминаємо його, формуємо пампушки (з цієї порції вийде близько 35 штук). Накриваємо сформовані пампушки кухонним рушником і даємо вирости у 2 рази в теплому місці. Після чого змазуємо сирим жовтком і відправляємо в розігріту на 180 градусів духову шафу на 30 – 35 хвилин.
  1. Перевіряємо дерев'яною шпажкою протикаючи пампушку на готовність, якщо шпажка суха, а не волога то все готово. Дістаємо з духовки пампушки, даємо охолонути 10 – 15 хвилин, після чого змащуємо олією з часником, можна додати дрібно нарізаний свіжий кріп.

Смачного!