28 червня,
11:31
Без них борщ не смакує: готуємо фірмові пампушки з часником за рецептом Миколи Люлька
Джерело:
інстаграм Миколи ЛюлькаЯкщо ви плануєте готувати борщ, обов'язково приготуйте до нього ароматні та пухкі пампушки з часником. З ними українська страва стане ще смачнішою!
Домашня здоба – це завжди смачно та апетитно. Український шеф-кухар Микола Люлько обожню готувати смаколики для своєї родини. Він поділився з читачами рецептом пухких та ароматних пампушків з часником, які ідеально доповнять зварений домашній борщ.
Читайте також Смачні хот-доги вдома: простий і швидкий рецепт від Миколи Люлька
Рецепт тіста на пампушки приготований на сухих дріжджах. Ви можете також замінити їх на свіжі, тоді вам потрібно близько 25 грамів на порцію.
Рецепт пампушків з часником до борщу
- Час: 2 години
- Порції: 35 штук
– 500 грамів молока (кімнатної температури);
– 10 грамів сухих дріжджів;
– 4 столові ложки цукру;
– 2 чайні ложки солі;
– 4 штуки сирого курячого жовтка;
– 2 столові ложки жирної сметани;
– 1 – 1,2 кілограма пшеничного борошна.
Приготування:
- Заздалегідь дістаньте молоко з холодильника, або нагрійте його в мікрохвильовій печі до кімнатної температури. Воно повинне бути трішки теплим, щоб активізувалися дріжджі.
- У глибокому посуді змішайте молоко, цукор та дріжджі. Ретельно перемішайте все вінчиком, щоб інгредієнти з'єдналися.
- Додайте до суміші яєчні жовтки, борошно та сіль. Борошно можна додатково просіяти через дрібне сито, щоб не було грудочок.
- Вимішуємо тісто 15 хвилин, накриваємо шаром харчової плівки та даємо вирости у 2 – 3 рази в теплому місці (близько 40 хвилин).
- Після підняття тіста обминаємо його, формуємо пампушки (з цієї порції вийде близько 35 штук). Накриваємо сформовані пампушки кухонним рушником і даємо вирости у 2 рази в теплому місці. Після чого змазуємо сирим жовтком і відправляємо в розігріту на 180 градусів духову шафу на 30 – 35 хвилин.
- Перевіряємо дерев'яною шпажкою протикаючи пампушку на готовність, якщо шпажка суха, а не волога то все готово. Дістаємо з духовки пампушки, даємо охолонути 10 – 15 хвилин, після чого змащуємо олією з часником, можна додати дрібно нарізаний свіжий кріп.
Смачного!