Єлизавета Глінська підготувала чудовий рецепт надзвичайно легких, ніжних тістечок – вершкових безе з кремом "Шарлотт" та виклала рецепт на своїй сторінці в інстаграм, які прекрасно доповнять святкове меню.

Читайте також Рецепт дня: ніжний італійський десерт Тірамісу без яєць

  1. Готуємо безе (швейцарська меренга). У мисці змішайте білки з цукром та цукровою пудрою, помішуючи вінчиком. Розігрійте воду у каструлі, поставте миску з білками на парову баню, змішайте масу до повного розтанення цукру. Важливо! Не перегрівайте білки, щоб маса не згорнулася.
  2. Білкову масу збийте міксером.
  3. У кондитерський мішок викладіть білкову масу.
  4. Розігріваємо духовку на 90 градусів. На деко викладіть пергаментний папір, розкладіть безе насадкою "Закрита зірка" діаметром 3-4 см, відправте у духовку для запікання на 1,5 години. Витягніть безе, залиште при кімнатній температурі до повного охолодження.
  5. Готуємо крем "Шарлотт". У каструлі змішайте молоко, цукор, яйця, ванілін, поставте на вогонь, доведіть до кипіння. Зніміть з вогню, перекладіть у миску, накрийте харчовою плівкою, залиште при кімнатній температурі до повного охолодження.
  6. У мисці збийте вершкове масло, додайте крем "Шарлотт", змішайте до однорідної маси.
  7. Перекладіть крем в кондитерський мішок з насадкою "Закрита зірка". З'єднайте половинки безе кремом, красиво розкладіть на тарілку. Смачного!

Рецепт безе з кремом "Шарлотт" у відео: