Що дає заморожування бісквіта

Заморожування готового випеченого бісквіта дозволяє зберегти його на довший час. Якщо при кімнатній температурі бісквіт може зберігатися 2-3 дні, то в холодильнику – 3-5 днів.

Перевірений рецепт Як приготувати пухкий бісквіт в духовці: рецепт

Якщо ви заморозите готовий бісквітний корж та будете зберігати його в морозилці, він буде придатним до вживання та подальшого приготування з нього десертів близько 2 місяців.

Як правильно заморозити бісквіт

Існує кілька основних правил, дотримуючись яких ви зможете правильно заморозити бісквітний корж.

  1. Охолодіть бісквіт після випікання при кімнатній температурі, а потім поставте його в холодильник.
  2. Перед заморожування обов'язково загорніть бісквіт в харчову плівку – таким чином він не засохне.
  3. Ніколи не загортайте в харчову плівку ще теплий бісквіт.
  4. Продуктове сусідство в морозилці ніхто не скасовував – дотримуйтесь цих правил та не зберігайте бісквіт біля м'яса чи риби.
  5. Якщо у бісквіті недостатньо багато вершкового масла, його краще не заморожувати. Такий бісквіт може висохнути в морозилці.

Як розморозити бісквіт

Розморожувати бісквіт теж потрібно вміти, тому Єлизавета Глінська поділилась кількома цінними порадами, щоб цей процес пройшов без помилок.

  1. Дістаньте бісквіт з морозилки, залишіть його при кімнатній температурі на 5-10 хвилини та тільки тоді знімайте харчову плівку.
  2. Видаліть конденсат паперовими рушниками.
  3. Продовжувати готувати із бісквітним коржем можна вже через 20-30 хвилин після розморожування.