Як правильно заморожувати бісквіт – поради від Лізи Глінської

25 листопада 2020, 11:23
Читать новость на русском

Український кондитер Єлизавета Глінська поділилася своїми кулінарними знаннями та розповіла, як правильно заморожувати бісквіт, що для цього потрібно та додала кілька нюансів щодо його розморожування. Ми впевнені, що ці поради допоможуть вам на кухні!

Що дає заморожування бісквіта

Заморожування готового випеченого бісквіта дозволяє зберегти його на довший час. Якщо при кімнатній температурі бісквіт може зберігатися 2-3 дні, то в холодильнику – 3-5 днів.

Перевірений рецепт Як приготувати пухкий бісквіт в духовці: рецепт

Якщо ви заморозите готовий бісквітний корж та будете зберігати його в морозилці, він буде придатним до вживання та подальшого приготування з нього десертів близько 2 місяців.

Як правильно заморозити бісквіт

Існує кілька основних правил, дотримуючись яких ви зможете правильно заморозити бісквітний корж.

  1. Охолодіть бісквіт після випікання при кімнатній температурі, а потім поставте його в холодильник.
  2. Перед заморожування обов'язково загорніть бісквіт в харчову плівку – таким чином він не засохне.
  3. Ніколи не загортайте в харчову плівку ще теплий бісквіт.
  4. Продуктове сусідство в морозилці ніхто не скасовував – дотримуйтесь цих правил та не зберігайте бісквіт біля м'яса чи риби.
  5. Якщо у бісквіті недостатньо багато вершкового масла, його краще не заморожувати. Такий бісквіт може висохнути в морозилці.

Як розморозити бісквіт

Розморожувати бісквіт теж потрібно вміти, тому Єлизавета Глінська поділилась кількома цінними порадами, щоб цей процес пройшов без помилок.

  1. Дістаньте бісквіт з морозилки, залишіть його при кімнатній температурі на 5-10 хвилини та тільки тоді знімайте харчову плівку.
  2. Видаліть конденсат паперовими рушниками.
  3. Продовжувати готувати із бісквітним коржем можна вже через 20-30 хвилин після розморожування.