Булгур – крупа з подрібненої пропареної пшениці. Булгур популярний у кулінарії Близького Сходу, зокрема у Туреччині. Це чудова альтернатива рису або кускусу. Булгур використовують для приготування супів, салатів або подають як гарнір до м'яса.

Читайте також Картофельный крем-суп с куркумой по рецепту Евгения Клопотенко

Булгур з томатами

Булгур з томатами/ Фото freepik.com

  1. Помийте томати, наріжте кубиками. Помийте петрушку, подрібніть ножем.
  2. Цибулю почистіть, подрібнять ножем.
  3. У каструлі з товстим дном обсмажте цибулю з олією на маленькому вогні декілька хвилин.
  4. Ретельно помийте булгур, викладіть у каструлю, залийте окропом, додайте сіль, перець, тушкуйте 10-15 хвилин, доки булгур не вбере всю воду, додайте вершкове масло перемішайте.
  5. Викладіть томати, петрушку, перемішайте, тушкуйте ще декілька хвилин. Накрийте кришкою, залиште на 5-7 хвилин.
  6. Викладіть булгур на тарілку. Смачного!