Новий погляд на чебуреки: готуємо з капусти та курятини

16 вересня 2022, 14:34
Читать новость на русском

Якщо вам набридли традиційні чебуреки, спробуйте приготувати їх з капусти. Це щось надзвичайне і без тіста.

Щоб зменшити калорійність улюблених чебуреків – спробуйте приготувати їх без тіста. Замість нього українська кондитерка Ліза Глінська пропонує використати капустяне листя.

Читайте також Без шкоди для фігури: рецепт м'ясної піци без тіста

Такі оригінальні чебуреки з курятиною сподобаються кожному, ми в цьому впевнені.

Капустяні чебуреки без тіста: рецепт

  • Час: 60 – 80 хвилин
  • Порції: 10 – 12 штук
Інгредієнти: 
 – 1 велика капуста;
 – 500 грамів курятини;
 – 3 цибулі;
 – 50 мілілітрів холодної води;
 – сіль і чорний перець;
 – 3 яйця;
 – соняшникова олія.

Приготування:

  • Робимо надрізи на білоголовій капусті. Опускаємо її в киплячу воду, відокремлюємо капустяне листя. Залишаємо їх у киплячій воді на 2 – 3 хвилини, щоб листя стало м'яким.
  • Качан, який залишився із залишком капустяного листя, натираємо на терці. Додаємо натерту цибулю, курячий фарш, сіль та перець.


Чебуреки без тіста / Фото з особистого архіву Лізи Глінської

  • Перемішайте, покладіть курячий фарш тонким шаром на одну сторону листя, закрийте другою.
  • Розмішайте яйця виделкою. Перед тим, як смажити чебуреки, опустіть їх у яйця.
  • Обсмажуйте з обох боків на розігрітій сковорідці під кришкою, із додаванням рослинної олії.
  • Готові чебуреки перекладіть на шар паперового рушника, щоб позбутися зайвого жиру. Подавайте їх до столу гарячими.

Смачного!