Новий погляд на чебуреки: готуємо з капусти та курятини
16 вересня 2022,
14:34
Читать новость на русском
Джерело:
інстаграм Лізи ГлінськоїЯкщо вам набридли традиційні чебуреки, спробуйте приготувати їх з капусти. Це щось надзвичайне і без тіста.
Щоб зменшити калорійність улюблених чебуреків – спробуйте приготувати їх без тіста. Замість нього українська кондитерка Ліза Глінська пропонує використати капустяне листя.
Читайте також Без шкоди для фігури: рецепт м'ясної піци без тіста
Такі оригінальні чебуреки з курятиною сподобаються кожному, ми в цьому впевнені.
Капустяні чебуреки без тіста: рецепт
- Час: 60 – 80 хвилин
- Порції: 10 – 12 штук
– 1 велика капуста;
– 500 грамів курятини;
– 3 цибулі;
– 50 мілілітрів холодної води;
– сіль і чорний перець;
– 3 яйця;
– соняшникова олія.
Приготування:
- Робимо надрізи на білоголовій капусті. Опускаємо її в киплячу воду, відокремлюємо капустяне листя. Залишаємо їх у киплячій воді на 2 – 3 хвилини, щоб листя стало м'яким.
- Качан, який залишився із залишком капустяного листя, натираємо на терці. Додаємо натерту цибулю, курячий фарш, сіль та перець.
Чебуреки без тіста / Фото з особистого архіву Лізи Глінської
- Перемішайте, покладіть курячий фарш тонким шаром на одну сторону листя, закрийте другою.
- Розмішайте яйця виделкою. Перед тим, як смажити чебуреки, опустіть їх у яйця.
- Обсмажуйте з обох боків на розігрітій сковорідці під кришкою, із додаванням рослинної олії.
- Готові чебуреки перекладіть на шар паперового рушника, щоб позбутися зайвого жиру. Подавайте їх до столу гарячими.
Смачного!