У розпалі сезон черешні, яка насичує організм вітамінами та мінералами. Ця унікальна ягода містить комплекс амінокислот, фруктозу і глюкозу. Існує кілька видів ягід – червона, жовта, чорна, біла черешня. Сезон – червень – серпень.
Читайте також Готуємося до пляжного сезону: топ-3 страви, від яких втрачаєш вагу
Користь ягоди
Черешня містить вітаміни – С, Е, P, А, B1, B2 та мінерали – калій, залізо, кальцій, фосфор, магній, натрій.
Ягода сприяє виведенню з організму холестерину, покращує та нормалізує тиск, захищає від утворення тромбів, корисна для серця, нирок, печінки. Також сприяє позбавленню болю при артриті, ревматизмі. У косметології використовують для зволоження шкіри, звуженню пор.
Жовта черешня містить більше вітаміну С, а червона – заліза.
Червона черешня/ Фото Pexels
Калорійність
На 100 грамів свіжих ягід – 52 кілокалорії.
Протипоказання
Вживають черешню в помірних кількостях. При надмірному вживанні може викликати спазми та гази. Не рекомендують їсти її при алергії на продукт, а також при цукровому діабеті через високий вміст глюкози, при гастриті, виразках, при порушеннях прохідності та хвороб кишківника.
Жовта черешня/ Фото Pexels
Застосування в кулінарії
Черешню вживають у сирому вигляді, заморожують, готують лимонади, коктейлі, варення, використовують під час випікання кондитерських виробів та декору.