Полуниця містить у собі багато вітамінів. Зокрема, антиоксиданти, які так потрібні нашому організму, інформує Смачно 24.

Варто спробувати Ідеальна випічка вихідного дня: готуємо полуничний тарт, який здивує ваших рідних

Чим корисна полуниця

Полуниця містить у собі 2 вітаміни, які діють як антиоксиданти та перша лінія захисту організму:

  • вітамін A у вигляді бета-каротину;
  • вітамін C у вигляді аскорбінової кислоти.

Зокрема, вони:

  • допомагають знизити ризик серцево-судинних захворювань,
  • покращують функцію судин та тиск, зменшуючи схильність до тромбозу,
  • сприяють очищенню, відновлюючи здоров'я шлунково-кишкового тракту.

Клітковина та вітаміни, що містяться в полуниці, є важливими для стимуляції детоксикації організму. У ягодах полуниці також є багато флавоноїдів, особливо антоціанідинів, які покращують когнітивні властивості. Тому ця ягода може допомогти з проблемами пам'яті та уникнути розвитку хвороби Альцгеймера та деменції.

У полуниці є й багато марганцю, важливого для нормальної роботи нервової системи та здоров'я мозку. Він також необхідний для формування кісткової та сполучної тканин, згортання крові тощо.

Полуницю використовують навіть у косметології, адже вона добре впливає на імунітет, здоров'я шкіри, волосся та нігтів. Зокрема, олія з насіння полуниці добре зволожує шкіру. А ось пюре з полуниці використовують для освітлення та живлення шкіри.

Це треба знати всім: чим корисна полуниця – факти, які вас здивують
Полуниця – дуже корисна / Фото Unsplash

Італійський пиріг з полуницею

  • Час: 55 хвилин
  • Порцій: 6

Приготування:

  1. Збийте міксером яйця, цукор та ванільний цукор до побіління.
  2. Налийте олію і молоко та знову збийте до однорідності.
  3. Насипте борошно, розпушувач і перемішайте міксером. Потім ще трохи вимішайте лопаткою.
  4. Форму для випікання застеліть пергаментом і вилийте в неї тісто.
  5. У глибоку тарілку викладіть маскарпоне, додайте яйце, цукрову пудру і збийте міксером до пишної, однорідної маси.
  6. Перекладіть масу в кондитерський мішечок і викладіть на тісто гарним візерунком.
  7. Полуницю промийте і наріжте тонкими скибочками. Викладіть їх на пиріг.
  8. Відправте у духовку, розігріту до 200 градусів, на 25 хвилин. Готовий пиріг посипте цукровою пудрою.