Ви цього точно не знали: чим корисна зелена цибуля

8 червня 2024, 15:44
Читать новость на русском

Зелена цибуля може стати не лише прикрасою будь-якої страви, а й корисним доповненням. Адже вона багата на ефірні олії, цинк та вітаміни.

Мовиться про вітаміни А, С, В1, В2, К, РР. Також зелена цибуля містить в собі фолієву кислоту, кальцій, фосфор тощо.

Буде цікаво Готувати стане значно простіше: дізнайтеся, як легко почистити часник

Чим корисна зелена цибуля

Цинк робить зелену цибулю корисною у про­філактиці та боротьбі з проблемами волосся, нігтів і шкіри. Також цей мікроелемент бере участь у виробленні чоловічих і жіно­чих гормонів, тому його достатня кількість в організмі важлива для репродук­тивної функції.

Окрім цього, в зеленій цибулі містяться речовини, які зміцнюють серцевий м’яз і стінки судин. Також вона:

  • підвищує апетит, покращує травлення і процес засво­єння їжі,
  • підвищує тонус,
  • корисна за ГРВІ та грипу,
  • нормалізує тиск,
  • допомагає за цукрового діабету,
  • стимулює процеси кровотворення,
  • добре впливає на серцево-судинну систему,
  • знижує ризик ракових захворювань,
  • має антисеп­тичну, протимікробну, бактерицидну, про­тизапальну й антисклеротичну дії.

Важливо! Цей матеріал має винятково загальноінформаційний характер і не може бути основою для встановлення діагнозу або медичних висновків. Публікації на сайті засновані на останніх актуальних і науково обґрунтованих дослідженнях у сфері медицини. Але якщо Вам потрібні встановлення діагнозу або медична консультація, обов’язково зверніться до лікаря.

Ароматна приправа із зелені

  • Час: 1 година 10 хвилин
  • Порцій: 10

Дивіться, як зробити приправу із зелені: відео

Інгредієнти:
– пучок кропу;
– кілька гілочок зеленої цибулі;
– 20 грамів лимонної цедри;
– 3 зубчики часнику;
– 200 грамів солі.

Приготування:

  1. Зелень промийте та покладіть у блендер. Також туди додайте всі інші інгредієнти. Перебийте до однорідного стану.
  2. Викладіть суміш на деко, застелене пергаментом, тонким пластом і розрівняйте лопаткою.
  3. Сушіть при температурі 80 градусів 1 – 1,5 години. Температуру не збільшуйте, щоб не згоріло. Час від часу перемішуйте.
  4. Коли суміш вже буде суха, ще раз перебийте блендером та пересипте в банку.