Крашанки – один із невід'ємних символів Великодня, а от як ви їх розфарбуєте вже залежить від вашої фантазії. Не обов'язково фарбувати яйця придбаними барвниками з магазину, адже вони частенько проникають в середину яйця. Використовуйте натуральні інгредієнти!

Читайте також Як красиво розфарбувати яйця на Великдень: покрокова інструкція

Ми підготували для вас цікаву підбірку натуральних інгредієнтів, за допомогою яких ви можете пофарбувати курячі яйця вдома.

Фарбуємо яйця натуральними барвниками

Перед початком фарбування обов'язково відваріть яйця до готовності, а вже потім додавайте барвники. А от після закінчення фарбування – натріть їх рослинною олією для блиску.

– куркума

Додайте 3 столові ложки куркуми та 1 столову ложку паприки на 2 літри води – нагрійте суміш. У цей відвар покладіть яйця та настоюйте до потрібного вам відтінку.

– кава

Попередньо зварені яйця опустіть у приготовану міцну каву. Відвар з кави має бути натуральним, не розчинним. У цей відвар покладіть яйця та настоюйте до потрібного вам відтінку.

– синя капуста

Натріть листям капусти яйця або залишіть їх настоюватися у відварі.

– ріпчаста цибуля

Найпопулярніший метод зафарбовування великодніх яєць – лушпиння цибулі. Відваріть лушпиння цибулі у воді, помістіть у відвар яйця та залишіть настоюватися до потрібного вам відтінку.

Як пофарбувати яйця на Великдень / 24 канал

– буряк

Натріть буряк на дрібній тертці та вичавіть з нього сік або приготуйте відвар. Занурте у відвар або сік відварені яйця та настоюйте до потрібного вам відтінку.

– чорниця

Для фарбування яєць ягодами може підійти також чорна смородина, полуниця, малина, журавлина, калина, чорниця. Шкаралупу вареного яйця натріть ягодами та залишіть до повного висихання.

– петрушка

Залийте петрушку водою та поставте на повільний вогонь до тих пір, поки вода не стане зеленого кольору. Додайте 1 столову ложку лимонного соку та 2 столові ложки оцту. Занурте у відвар відварені яйця та настоюйте до потрібного вам відтінку. Петрушку можна замінити на шпинат або кропиву.

Веселих свят та світлого Великодня!