Чим замінити яйця у випічці та десертах: розповідає кондитер Ліза Глінська

2 лютого 2021, 19:13
Читать новость на русском

Талановита кондитерка Ліза Глінська залюбки поділилась кількома порадами, як у випічці або десертах можна замінити курячі яйця.

Джерело: інстаграм Лізи Глінської

Чим замінити яйця у випічці? Ви, мабуть, не один раз задавали собі таке запитання коли розпочинали підготовку до приготування десерту та виявляли, що яйця ви або забули придбати, або просто їх не вживаєте.

Читайте також Рецепт мармурового шоколадного печива від Лізи Глінської

Причин може бути багато: алергія на яйця, піст, або банальна їх відсутність. Єлизавета Глінська підготувала для читачів декілька дієвих порад, як приготувати десерт або випічку без використання курячих яєць.

Для чого яйця у випічці

Функція курячих яєць у випічці надважлива, адже без них наша страва не буде повітряною та не підніметься в об'ємі.

Перш за все, яйця з'єднують інгредієнти між собою та сприяють більш вологій консистенції у випічці.

Виходячи із цих декількох вагомих функцій й визначають скільки яєць потрібно для страви та чим саме їх потрібно замінити.

Чим замінити яйця у випічці та десертах

  • Якщо згідно з рецептом нам потрібно не більше 2 яєць, тоді надати повітряності може оцет та сода, адже саме ця комбінація відмінно підніме тісто.
  • Щодо вибору оцту, Ліза Глінська радить обрати яблучний або винний.
  • Щоб з'єднати інгредієнти між собою у тісто можна додати фруктові пюре: бананове, яблучне, персикове. Також вони нададуть структурі випічки потрібну вологу.
  • Рослинна олія чудово справиться з функцією вологості та соковитості у випічці, а крохмаль чудово з'єднає потрібні інгредієнти у тісті.
  • Також чудово з'єднають інгредієнти насінини чіа або льону. Достатньо просто подрібнити їх у блендері, замочити водою та тільки тоді додавати до тіста.
  • Аквафаба – це так звана рідина, що залишається після відварювання бобових: фасолі, нуту, гороху. На аквафабі можна приготувати чудовий зефір та багато інших смаколиків.