Святкові рецепти до 14 жовтня: три страви з курятини, які можна приготувати за годину

13 жовтня 2021, 12:48
Читать новость на русском
СПЕЦПРОЄКТ

Не секрет, що найкращий подарунок – їжа, приготована руками коханої людини. Щоб полегшити вам складання святкового меню, ми дібрали три яскраві страви з курочкою: фаршировані канелоні, равіолі з грибним соусом та бургери зі стріпсами.

Подайте їх до столу 14 жовтня, у День захисників і захисниць України, присмачивши любов'ю та турботою. А ТМ "Наша Ряба" залюбки вам у цьому допоможе, запропонувавши підготовлене для подальшої кулінарної обробки куряче м'ясо. Завдяки йому ви зекономите час, щоб неквапом насолодитися святковою вечерею з коханою людиною!

Читайте також Обід в офіс за 30 хвилин: французький сендвіч, яйця по-шотландськи, курячі стріпси з гарбузом

Апетитний вигляд та запаморочливий смак страв гарантуємо. І впевнені: відтепер ці страви часто з'являтимуться на вашому столі!

Канелоні з курячим фаршем

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 4


Канелоні з курячим фаршем / Фото Shutterstock

Інгредієнти:
– 500 г курячого фаршу "Соковитий" ТМ "Наша Ряба";
– 250 г трубочок канелоні;
– 2 помідори;
– 1 ріпчаста цибулина;
– 3 – 4 зубчики часнику;
– 200 мл вершків;
– 100 г твердого сиру;
– свіжий базилік;
– лимонний сік.

Приготування:

  1. Розігрійте сковорідку та обсмажте на ній курячий фарш до напівготовності.
  2. Подрібніть часник, наріжте кубиками помідори та цибулю й додайте до фаршу. Тушкуйте начинку ще 10 – 15 хвилин.
  3. Розігрійте духовку до 200 градусів.
  4. Начиніть трубочки канелоні фаршем із курятини та овочів і викладіть до жаротривкої скляної форми.
  5. В окремій посудині змішайте вершки й посічену зелень базиліку. Скропіть усе лимонним соком і посоліть на свій смак.
  6. Полийте соусом канелоні й відправте їх запікатися до духовки на 10 – 15 хвилин.
  7. Вийміть страву з духовки, посипте тертим сиром і запікайте ще на 10 хвилин.
  8. Готові канелоні подавайте до столу гарячими. Смачного!

Равіолі з курятиною та рікотою в грибному соусі

  • Час: 60 хвилин
  • Порції:

Равіолі з курятиною / Фото Shutterstock 

Інгредієнти:
– 400 – 500 г курячого фаршу "Філейний" від ТМ "Наша Ряба"

;
– 200 г сиру рікота;
– 1 ріпчаста цибулина;
– 200 г улюблених грибів (печериці, білі гриби або лисички);
– 3 сирих курячих яйця;
– 12 сирих жовтків;
– 45 мл оливкової олії;
– 360 г пшеничного борошна;
– 360 г семоли;
– 200 г вершків;
– сіль;
– сир пармезан;
– 1 ст. л. олії для смаження.

Приготування:

  1. Для приготування тіста змішайте борошно та в середину вибийте яйця та жовтки. 
  2. Трішки розімніть пальцями інгредієнти та влийте оливкову олію. 
  3. Ретельно замісіть тісто.
  4. Загорніть тісто в шар харчової плівки та відправте відпочити в холодильник на 30 хвилин.
  5. Доки тісто відпочиває, приготуємо начинку.
  6. Змішайте куряче філе з сиром рікота. Заправте улюбленими спеціями та посоліть.
  7. Готове тісто розділіть на частини та кожну з них тонко розкачайте.
  8. Викладіть на тісто кульки з фаршу та сиру (10 – 15 грамів кожна).
  9. Краї тіста та місця розрізу змастіть сирим жовтком або водою.
  10. Накрийте частину тіста з начинкою іншим шаром тіста. Пальцями примніть його у місцях розрізу, щоб начинка залишилася по середині.
  11. Розріжте тісто на квадратні равіолі.
  12. Відваріть равіолі у підсоленій киплячій воді протягом 4 – 5 хвилин.
  13. Для приготування грибного соусу дрібно наріжте цибулю та обсмажте її на сковорідці з олією.
  14. Додайте нарізаних довільними шматочками грибів та перемішайте. Обсмажуйте їх 5 хвилин.
  15. Влийте до грибів вершки, додайте солі та улюблених спецій і перемішайте.
  16. Доведіть соус до кипіння та зніміть з плити.
  17. Готові равіолі подавайте до столу з грибним соусом. За бажанням можна посипати тертим сиром пармезан та улюбленою зеленню. Смачного!

Ситний бургер із курячими стріпсами

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 4


Бургер з курячими стріпсами / Фото Shutterstock 

Інгредієнти:
– 400 – 500 г курячих стріпсів ТМ "Наша Ряба";
– 4 круглі булочки для гамбургерів;
– 1 свіжий огірок або 2 квашених;
– 1 фіолетова цибулина;
– 12 скибочок твердого сиру;
– 4 ст. л. кетчупу;
– 2 ст. л. вершкового масла;
– 3 ст. л. борошна;
– 2 сирих курячих яйця;
– 6 ст. л. панірувальних сухарів;
– 1 ст. л. оливкової олії;
– листя салату;
– сіль.

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 200 градусів.
  2. Застеліть деко харчовим пергаментом і змастіть пергамент олією.
  3. Яйця змішайте із сіллю.
  4. Запаніруйте курячі стріпси спочатку в борошні, далі в яйці та панірувальних сухарях.
  5. Викладіть стріпси на деко й відправте до духовки на 20 хвилин.
  6. Доки м'ясо готується, розігрійте сковорідку з вершковим маслом, щоб підсмажити на ній булочки.
  7. Розріжте булочки вздовж гострим ножем, викладіть їхні половинки на сковорідку зрізом донизу та обсмажте їх до рум'яної скоринки.
  8. Обсмажені половинки булочок змастіть кетчупом.
  9. Листя салату ретельно вимийте під проточною водою та просушіть на шарі паперового рушника.
  10. Наріжте огірки та цибулю кільцями.
  11. Для формування бургера викладіть на половинку булочки скибочку сиру, кільця цибулі та огірки. Далі курячі стріпси, знову скибочку сиру та кільця цибулі. Щоб бургер був ситніший, знову викладіть м'ясо, огірочки та скибочку сиру. Прикрийте бургер зверху булочкою. 
  12. Бургери готові. Смачного!


Курячий фарш та стріпси від ТМ "Наша Ряба" / Фото 24 канал