Якщо ви не любитель простої чорної кави, ви можете додати до напою певні інгредієнти, які можуть змінити її смак. Що можна додати у напій, а яких інгредієнтів краще уникати?

Цікаво Смаження фаршу: як визначити, коли вода на сковороді – норма, а коли – проблема

Що не варто додавати у напій

Додавання занадто великої кількості цукру може перетворити вашу каву в солодкий сироп. Якщо ви хочете підсолодити напій, використовуйте природні альтернативи, такі як мед або стевія. Сиропи з ароматами ванілі, карамелі чи інших фруктів переб'ють смак та зроблять її занадто солодкою.

Як приготувати смачну кавуНеймовірна кава / Фото unsplash

Які інгредієнти збагатять смак напою

Щоб збагатити смак кави, можна додати кардамон або ж натерту цедру апельсина для свіжості. Всипте трохи какао-порошку для додаткового глибинного смаку.

Робуста чи арабіка: який сорт кави підійде саме вам

Вибір між робустою та арабікою залежить від ваших уподобань та смакових переваг. Арабіка відома своїм ніжним смаком, з більш виразною кислинкою та ароматом.

Робуста натомість має більш глибокий та насичений смак. Якщо ви більше схильні до багатогранного смаку з ніжним ароматом, то арабіка буде кращим вибором. Але якщо вам подобається кава з гірчинкою, то робуста саме для вас.