Найпопулярніші десерти до Дня чорного шоколаду: готуємо брауні та фондан

10 січня 2022, 19:04
Читать новость на русском

Чорний шоколад – улюблений смаколик мільйонів людей у цілому світі. І саме сьогодні, 10 січня, відзначають День чорного шоколаду.

Із такої нагоди ми підготували для вас рецепти класичних десертів із чорним шоколадом, які точно сподобаються кожному. Це брауні та фондан.

Читайте також Коли смачно всім: 3 легкі рецепти ситних сніданків для себе та рідних

Чорний шоколад – не лише смачний, а й корисний. Дієтологи радять споживати його навіть тим, хто на дієті. (Щоправда, 1 – 2 кубики.) Він позитивно впливає на мозок та серце й дарує відчуття щастя.

Рецепт шоколадного фондану

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 8 – 12


Фондан / Фото Good to now

Інгредієнти:
 – 250 грамів чорного шоколаду 80%;
​ – 240 грамів вершкового масла 82%;
​ – 390 грамів сирих яєць;
​ – 300 грамів цукру;
​ – 100 грамів пшеничного борошна;
​ – масло для змащування форми.

Приготування:

  1. На паровій бані розтопіть шоколад і вершкове масло.
  1. Курячі яйця збийте з цукром на легку піну. Змішайте із шоколадно-масляною масою й розділіть суміш на дві частини: одну залиште, до іншої додайте борошно.

  1. З'єднайте обидві частини тіста.
  1. Форми для випікання змастіть вершковим маслом та посипте какао, щоб фондани легко виймалися.
  1. Розігрійте духовку до 180 градусів і відправте до неї десерт на 15 – 20 хвилин.
  1. Головна ознака готовності – злегка мокра поверхня в центрі, а по краях – пропечена. При розрізанні серединка фондану має витекти.

Смачного!

Рецепт класичного брауні

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 6


Шоколадний брауні / Фото delicious

Інгредієнти:
 – 10 грамів какао;
 – 50 грамів пшеничного борошна;
 – 5 грамів розпушувача для тіста;
 – 100 грамів цукру;
 – 80 грамів вершкового масла;
 – цедра 1 апельсина;
 – 150 грамів чорного шоколаду;
 – 3 сирих курячих яйця;
 – волоські горіхи.

Приготування:

  1. На паровій бані розтопіть шоколад та вершкове масло, охолодіть масу при кімнатній температурі.
  1. У глибокій посудині збийте яйця з цукром до однорідної консистенції.
  1. Просійте борошно з какао та розпушувачем, невеликими порціями вмішуйте в розтоплений шоколад – перемішайте до однорідної маси. Введіть шоколадну суміш в яєчну масу та перемішайте до однорідності.

  1. Додайте до тіста цедру й горіхи та ще раз обережно перемішайте.
  1. Розігрійте духовку до 180 градусів. Форму для випікання вкрийте пергаментом, змастіть вершковим маслом та вилийте в неї тісто для брауні.
  1. Випікайте брауні 30 – 35 хвилин.
  2. Готовий десерт залиште остигати у формі.

Смачного!