Із такої нагоди ми підготували для вас рецепти класичних десертів із чорним шоколадом, які точно сподобаються кожному. Це брауні та фондан.
Читайте також Коли смачно всім: 3 легкі рецепти ситних сніданків для себе та рідних
Чорний шоколад – не лише смачний, а й корисний. Дієтологи радять споживати його навіть тим, хто на дієті. (Щоправда, 1 – 2 кубики.) Він позитивно впливає на мозок та серце й дарує відчуття щастя.
Рецепт шоколадного фондану
- Час: 60 хвилин
- Порції: 8 – 12
Фондан / Фото Good to now
Приготування:
- На паровій бані розтопіть шоколад і вершкове масло.
- Курячі яйця збийте з цукром на легку піну. Змішайте із шоколадно-масляною масою й розділіть суміш на дві частини: одну залиште, до іншої додайте борошно.
- З'єднайте обидві частини тіста.
- Форми для випікання змастіть вершковим маслом та посипте какао, щоб фондани легко виймалися.
- Розігрійте духовку до 180 градусів і відправте до неї десерт на 15 – 20 хвилин.
- Головна ознака готовності – злегка мокра поверхня в центрі, а по краях – пропечена. При розрізанні серединка фондану має витекти.
Смачного!
Рецепт класичного брауні
- Час: 60 хвилин
- Порції: 6
Шоколадний брауні / Фото delicious
Приготування:
- На паровій бані розтопіть шоколад та вершкове масло, охолодіть масу при кімнатній температурі.
- У глибокій посудині збийте яйця з цукром до однорідної консистенції.
- Просійте борошно з какао та розпушувачем, невеликими порціями вмішуйте в розтоплений шоколад – перемішайте до однорідної маси. Введіть шоколадну суміш в яєчну масу та перемішайте до однорідності.
- Додайте до тіста цедру й горіхи та ще раз обережно перемішайте.
- Розігрійте духовку до 180 градусів. Форму для випікання вкрийте пергаментом, змастіть вершковим маслом та вилийте в неї тісто для брауні.
- Випікайте брауні 30 – 35 хвилин.
- Готовий десерт залиште остигати у формі.
Смачного!