13 лютого,
15:14
Печиво, від якого не гладшають: шоколадні брауні "Чорний ліс"
Джерело:
інстаграм Володимира ЯрославськогоЗдивуйте свою половинку печивом, приготованим власноруч. Шоколадна основа, вершковий крем, вишні з кислинкою– ця домашня випічка полонить із першого шматочка. Рецепт – найлегший!
Ним зі своїми підписниками поділився відомий український ресторатор та шеф-кухар Володимир Ярославський. Чудовий подарунок до Дня закоханих!
Читайте також Навколо світу за годину: 4 незвичні страви з курочкою для романтичного вечора
Рецепт печива-брауні "Чорний ліс"
- Час: 80 хвилин
- Порції: 10 штук
– 150 грамів чорного шоколаду;
– 75 грамів молочного шоколаду;
– 100 грамів вершкового масла;
– 40 – 45 грамів какао-порошку;
– 3 середніх яйця;
– 195 грамів цукру;
– 4 грами солі.
Для начинки:
– 300 грамів мороженої вишні;
– 45 грамів цукру;
– 8 грамів кукурудзяного крохмалю;
– 5 – 10 грамів соку лимона або апельсина.
Для вершків:
– 200 грамів вершків;
– 30 грамів цукру або цукрової пудри;
– цедра апельсина або лимона.
Приготування:
- Розтопіть на водяній бані шоколад із вершковим маслом. Щойно масло розтане – зніміть із плити, додайте какао-порошок і перемішайте.
- В окремій посудині збийте яйця з цукром на стійку піну. Додайте до теплої шоколадної маси в 3 етапи. Посоліть і перемішайте.
- Відправте масу до холодильника, щоб вона затверділа й стала тягучою.
- Охолоджену масу викладіть за допомогою ложки на деко, застелене пергаментом. У Володимира вийшло 20 штук.
- Розігрійте духовку до 200 градусів і випікайте печиво 6 хвилин. Готовому печиву дайте охолонути.
- Для начинки викладіть вишні на сковороду, присипте цукром, змішаним із крохмалем. Доведіть до кипіння, постійно помішуючи, і проваріть 1 хвилину. Залиште остигнути, накривши (щоб верх не підсох) харчовою плівкою.
- Охолоджені вершки збийте на стійку піну з цукром або цукровою пудрою.
- Зберіть брауні:
- на 10 шоколадних кружалець-основ відсадіть за допомогою кондитерського мішка (по колу) збиті вершки;
- у центр кожного брауні викладіть вишні;
- накрийте крем із вишнями шоколадними кружальцями, що залишилися.
Печиво готове. Смачного!