Печиво, від якого не гладшають: шоколадні брауні "Чорний ліс"

13 лютого 2022, 15:14
Читать новость на русском

Здивуйте свою половинку печивом, приготованим власноруч. Шоколадна основа, вершковий крем, вишні з кислинкою– ця домашня випічка полонить із першого шматочка. Рецепт – найлегший!

Ним зі своїми підписниками поділився відомий український ресторатор та шеф-кухар Володимир Ярославський. Чудовий подарунок до Дня закоханих!

Читайте також Навколо світу за годину: 4 незвичні страви з курочкою для романтичного вечора

Рецепт печива-брауні "Чорний ліс"

  • Час: 80 хвилин
  • Порції: 10 штук
Інгредієнти для печива:
 – 150 грамів чорного шоколаду;
 – 75 грамів молочного шоколаду;
 – 100 грамів вершкового масла;
 – 40 – 45 грамів какао-порошку;
 – 3 середніх яйця;
 – 195 грамів цукру;
 – 4 грами солі.

Для начинки:
 – 300 грамів мороженої вишні;
 – 45 грамів цукру;
 – 8 грамів кукурудзяного крохмалю;
 – 5 – 10 грамів соку лимона або апельсина.

Для вершків:
 – 200 грамів вершків;
 – 30 грамів цукру або цукрової пудри;
 – цедра апельсина або лимона.

Приготування:

  1. Розтопіть на водяній бані шоколад із вершковим маслом. Щойно масло розтане – зніміть із плити, додайте какао-порошок і перемішайте.
  2. В окремій посудині збийте яйця з цукром на стійку піну. Додайте до теплої шоколадної маси в 3 етапи. Посоліть і перемішайте.
  3. Відправте масу до холодильника, щоб вона затверділа й стала тягучою.
  4. Охолоджену масу викладіть за допомогою ложки на деко, застелене пергаментом. У Володимира вийшло 20 штук.

  1. Розігрійте духовку до 200 градусів і випікайте печиво  6 хвилин. Готовому печиву дайте охолонути.
  2. Для начинки викладіть вишні на сковороду, присипте цукром, змішаним із крохмалем. Доведіть до кипіння, постійно помішуючи, і проваріть 1 хвилину. Залиште остигнути, накривши (щоб верх не підсох) харчовою плівкою.
  3. Охолоджені вершки збийте на стійку піну з цукром або цукровою пудрою.
  4. Зберіть брауні:
  • на 10 шоколадних кружалець-основ відсадіть за допомогою кондитерського мішка (по колу) збиті вершки;
  • у центр кожного брауні викладіть вишні;
  • накрийте крем із вишнями шоколадними кружальцями, що залишилися.

Печиво готове. Смачного!