SmachnoNews підготували для вас цікаві рецепти з грушею, які чудово доповнять святкове меню. Десерти легко та швидко готуються, які можна давати і дітям, а також сподобаються усім, хто піклується про свою фігуру.

Читайте також Рецепт дня: ніжний італійський десерт Тірамісу без яєць

Груші з шоколадом

  1. Ретельно помийте груші. Очистіть від шкірки, зерняток, розріжте на половинки та виріжте у них заглиблення.
  2. У сотейнику закип'ятить воду, додайте цукру та відваріть груші. Злийте воду та залишите груші до повного охолодження.
  3. Розігрійте у сотейнику подрібнений шоколад, додайте вершки та варіть до повного розтанення шоколаду.
  4. Розігрійте духовку на 180 градусів. У форму для запікання покладіть груші, залийте у заглиблення шоколад та запікайте 20 хвилин.
  5. Викладіть на тарілку груші та прикрасьте горіхами.

Шоколад для десертів

Карамелізовані груші

  1. Ретельно помийте груші. Очистіть від насіння та шкірки. Розріжте груші слайсами та збризніть соком лимона.
  2. На сухій пательні на маленькому вогні, розігрійте цукор до перетворення у карамель, додайте вершкове масло і перемішайте.
  3. У сотейник вилийте змішану воду з вином, додайте груші та варіть 7 хвилин.
  4. На пательню до карамелі викладіть груші, додайте вино з водою, готуйте 5 хвилин, переверніть груші на інший бік та готуйте ще 5 хвилин, поливаючи соусом із карамелі.
  5. Груші зніміть з вогню та залиште до повного охолодження.
  6. Викладіть на тарілку карамелізовані груші. Смачного!