9 листопада,
14:25
Дивовижне поєднання: як "подружити" буряк із лососем в одній страві
Джерело:
kwestiasmakuЕксперименти на кухні – це завжди цікаво та пізнавально. Іноді в одній страві можна поєднати інгредієнти, які в уяві ніколи не стояли поруч.
На перший погляд лосось та буряк виглядають далеко не "друзями" – надто різні страви ми з них зазвичай готуємо. Але пиріг – чудова опція для того, щоб вдало поєднати ці компоненти.
Актуально Гарбуз та курка – ідеальне комбо: 3 страви, за які ви полюбите осінь
Експеримент виглядає дивно, але не бійтеся втілити його у життя – результат перевершить всі ваші очікування.
Рецепт пирога з лососем та буряка
Час: 1,5 години
Порцій: 4
Інгредієнти:
- 250 грам пшеничного борошна;
- 150 грам вершкового масла;
- 1 чайна ложка солі;
- 1 яйце.
Начинка:
- 350 грам свіжого філе лосося;
- 1 пучок листя буряка з меншими буряками;
- 1 невелика цибулина;
- 80 мілілітрів бульйону;
- 125 мілілітрів вершки 30%;
- 1 чайна ложка картопляного крохмалю;
- 2 сирих яйця;
- 2 зварених круто яйця;
- кріп.
Приготування:
Пісочне тісто
- Просійте борошно в миску або на кондитерську дошку, додайте нарізане кубиками холодне масло і сіль.
- Змішайте за допомогою міксера або вручну розімніть інгредієнти пальцями або подрібніть ножем на дошці для тіста до утворення дрібної крихти.
- Потім додайте яйце і перемішайте або замісіть тісто недовго вручну, з’єднавши інгредієнти в гладку однорідну кульку.
- Поставте масу в холодильник приблизно на півгодини.
- Форму для торта діаметром 24 – 26 см змастіть маслом.
- Дістаньте тісто з холодильника і розкачайте його на присипаній борошном дошці в корж товщиною приблизно 1/2 сантиметра, діаметром більше форми.
- Перекладіть пиріг у форму і викладіть його на дно. За допомогою ножа відріжте тісто, яке стирчить над формою. Поставити в холодильник, поки духовка розігріється до 180 градусів.
- Накрийте тісто алюмінієвою фольгою (знизу і з боків), на дно висипте вантаж типу сухої квасолі або рису (щоб тісто під час випікання не піднімалося).
- Поставте в розігріту духовку і випікайте 15 хвилин , потім зніміть фольгу з вантажем і запікайте ще 15 – 20 хвилин або до золотистої скоринки. Вийміть з духовки і повністю охолодіть. Встановіть духовку на 180 градусів.
Начинка
- Філе лосося промийте, зріжте шкірку, приправте сіллю і перцем, змастіть оливковою олією і обсмажте на грилі.
- Буряк помити, нарізати, очистити і нарізати кубиками.
- Подрібніть листя буряка.
- Наріжте кубиками цибулю.
- Подрібніть її на столовій ложці оливкової олії, потім додайте нарізаний буряк і обсмажте разом деякий час.
- Влити бульйон і довести до кипіння.
- Готуйте близько 3 хвилин без кришки, потім додайте нарізані стебла і листя буряка, приправте сіллю і перцем і готуйте близько 3 хвилин або поки вся рідина не випарується.
- Влити вершки і додати картопляне борошно (просіяти прямо через ситечко), перемішати і довести до кипіння.
- Зніміть з вогню, коли соус стане густим. Перекласти в миску і остудити.
- До охолодженого буряка додати 2 збитих яйця, столову ложку подрібненого кропу, сіль і перець, ретельно перемішати.
Пиріг
- Викладаємо на тісто запечені шматочки сьомги, додаємо буряк і ставимо в розігріту до 180°С духовку.
- Випікайте близько 25 хвилин , в середині випікання втиснути в масу четвертинки зварених яєць. Дістаньте з духовки і прикрасьте кропом.