Курятина – бездоганний інгредієнт осінніх страв. Її цінують не лише за величезну кількість нутрієнтів (куряче м'ясо містить цинк, залізо, фосфор, вітаміни групи В), а й за делікатний смак, який подобається як дорослим, так і дітям. До того ж курочка ідеально доповнює будь-яку страву із сезонних овочів, наприклад із гарбуза.

До теми Корисне осіннє меню: топ-3 страви, які варто додати в раціон

Ми дібрали 3 найапетитніші страви, що сповнять вас енергією й зігріють у холодну пору.

Теплий салат із гарбуза та курки

Теплий салат із гарбуза та курки / Фото Shutterstock

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Перекладаємо курячі стріпси у миску, солимо, перчимо та додаємо 2 зубки подрібненого часнику.
  2. Нарізаємо гарбуз невеликими скибками, перекладаємо в окрему миску, додаємо 3 подрібнених зубки часнику, солимо, перчимо та додаємо яблучний оцет. Усе обережно перемішуємо.
  3. Розігріваємо духовку до +190 градусів.
  4. Загортаємо курячі стріпси та нарізаний гарбуз у фольгу, кладемо на деко, ставимо у духовку та запікаємо близько 25 хвилин.
  5. Тим часом змішуємо у мисці гірчицю, лимонний сік, сіль та перець. Додаємо олію та ретельно перемішуємо.
  6. Викладаємо на тарілку листя шпинату, запечений гарбуз та курочку. Зверху поливаємо соусом та посипаємо грецькими горіхами.
  7. Смачний та корисний салат готовий.

Смачного!

Лазанья з гарбузом та куркою

Лазанья з гарбузом та куркою / Фото Shutterstock

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Викладаємо курячий фарш в миску, солимо та перчимо.
  2. Виливаємо олію на розігріту на середньому вогні сковороду, кладемо туди фарш і обсмажуємо до готовності впродовж 7 – 10 хвилин.
  3. Далі нарізаємо гарбуз скибочками та подрібнюємо цибулю.
  4. Розтоплюємо масло у розігрітій на середньому вогні каструлі, висипаємо туди подрібнену цибулю, часник, скибочки гарбуза і, зменшивши вогонь, тушкуємо до напівготовності.
  5. Після цього додаємо у сковорідку подрібнений часник, виливаємо вершки, солимо, перчимо та тушкуємо, поки гарбуз не стане м'яким.
  6. Знімаємо сковорідку з вогню і розминаємо страву виделкою до стану пюре з дрібними шматочками гарбуза.
  7. Очищуємо томати від шкірки та перебиваємо блендером. Або ж використовуємо томатне пюре.
  8. Розігріваємо духовку до +200 градусів.
  9. Змащуємо форму для випікання олією, викладаємо на дно 2 листи для лазаньї.
  10. Викладаємо на листи третину готового курячого фаршу, гарбузового та томатного пюре. Зверху накриваємо ще 2 листами для лазаньї. Повторюємо цей етап тричі.
  11. Посипаємо верхні листи тертим сиром моцарела, ставимо у духовку та запікаємо близько 30 хвилин. Виймаємо лазанью з духовки, посипаємо зеленню й подаємо.

Смачного!

Гарбузовий суп із грибами та куркою

Гарбузовий суп із грибами та куркою / Фото Shutterstock

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Нарізаємо очищений гарбуз на великі шматки, кладемо в окрему миску, солимо, перчимо, додаємо столову ложку олії, подрібнений часник, розмарин та ретельно перемішуємо.
  2. Далі викладаємо куряче філе в окрему миску, солимо та перчимо.
  3. Розігріваємо духовку до +170 градусів.
  4. Викладаємо гарбуз на вистелене фольгою деко та ставимо у духовку. Запікаємо до готовності близько години. Важливо, аби гарбуз – розм'як. Після цього виймаємо страву та даємо охолонути.
  5. Перекладаємо готовий гарбуз у миску та обережно розминаємо виделкою.
  6. Виливаємо столову ложку олії у розігріту на середньому вогні каструлю, висипаємо подрібнену цибулю та смажимо близько 3 хвилин. Далі додаємо мускатний горіх, солимо, перчимо та тушкуємо ще впродовж 2 хвилин.
  7. Викладаємо у каструлю гарбузове пюре, пармезан та курячий бульйон. Варимо суп близько 12 хвилин, після чого додаємо вершки й ретельно перемішуємо. Знімаємо з вогню й даємо охолонути.
  8. Тим часом виливаємо трохи олії на розігріту на середньому вогні сковороду, викладаємо філе та обсмажуємо до готовності, близько 7 – 10 хвилин. Знімаємо з вогню та перекладаємо в окрему миску.
  9. Тепер приготуємо гриби.
  10. Виливаємо столову ложку олії на розігріту сковороду, додаємо очищені й нарізані гриби та смажимо на великому вогні до випаровування рідини. Далі додаємо до грибів шматочок масла, солимо, перчимо та добре переміщуємо. Знімаємо з вогню та даємо охолонути.
  11. Блендеруємо готовий суп до однорідної текстури. Перед подачею посипаємо шматочками курки та смаженими грибами.

Смачного!

Продукція
Продукція ТМ "Наша Ряба" / Фото 24 канал