Курятина – бездоганний інгредієнт осінніх страв. Її цінують не лише за величезну кількість нутрієнтів (куряче м'ясо містить цинк, залізо, фосфор, вітаміни групи В), а й за делікатний смак, який подобається як дорослим, так і дітям. До того ж курочка ідеально доповнює будь-яку страву із сезонних овочів, наприклад із гарбуза.
До теми Корисне осіннє меню: топ-3 страви, які варто додати в раціон
Ми дібрали 3 найапетитніші страви, що сповнять вас енергією й зігріють у холодну пору.
Теплий салат із гарбуза та курки
Теплий салат із гарбуза та курки / Фото Shutterstock
Інгредієнти:
Приготування:
- Перекладаємо курячі стріпси у миску, солимо, перчимо та додаємо 2 зубки подрібненого часнику.
- Нарізаємо гарбуз невеликими скибками, перекладаємо в окрему миску, додаємо 3 подрібнених зубки часнику, солимо, перчимо та додаємо яблучний оцет. Усе обережно перемішуємо.
- Розігріваємо духовку до +190 градусів.
- Загортаємо курячі стріпси та нарізаний гарбуз у фольгу, кладемо на деко, ставимо у духовку та запікаємо близько 25 хвилин.
- Тим часом змішуємо у мисці гірчицю, лимонний сік, сіль та перець. Додаємо олію та ретельно перемішуємо.
- Викладаємо на тарілку листя шпинату, запечений гарбуз та курочку. Зверху поливаємо соусом та посипаємо грецькими горіхами.
- Смачний та корисний салат готовий.
Смачного!
Лазанья з гарбузом та куркою
Лазанья з гарбузом та куркою / Фото Shutterstock
Інгредієнти:
Приготування:
- Викладаємо курячий фарш в миску, солимо та перчимо.
- Виливаємо олію на розігріту на середньому вогні сковороду, кладемо туди фарш і обсмажуємо до готовності впродовж 7 – 10 хвилин.
- Далі нарізаємо гарбуз скибочками та подрібнюємо цибулю.
- Розтоплюємо масло у розігрітій на середньому вогні каструлі, висипаємо туди подрібнену цибулю, часник, скибочки гарбуза і, зменшивши вогонь, тушкуємо до напівготовності.
- Після цього додаємо у сковорідку подрібнений часник, виливаємо вершки, солимо, перчимо та тушкуємо, поки гарбуз не стане м'яким.
- Знімаємо сковорідку з вогню і розминаємо страву виделкою до стану пюре з дрібними шматочками гарбуза.
- Очищуємо томати від шкірки та перебиваємо блендером. Або ж використовуємо томатне пюре.
- Розігріваємо духовку до +200 градусів.
- Змащуємо форму для випікання олією, викладаємо на дно 2 листи для лазаньї.
- Викладаємо на листи третину готового курячого фаршу, гарбузового та томатного пюре. Зверху накриваємо ще 2 листами для лазаньї. Повторюємо цей етап тричі.
- Посипаємо верхні листи тертим сиром моцарела, ставимо у духовку та запікаємо близько 30 хвилин. Виймаємо лазанью з духовки, посипаємо зеленню й подаємо.
Смачного!
Гарбузовий суп із грибами та куркою
Гарбузовий суп із грибами та куркою / Фото Shutterstock
Інгредієнти:
Приготування:
- Нарізаємо очищений гарбуз на великі шматки, кладемо в окрему миску, солимо, перчимо, додаємо столову ложку олії, подрібнений часник, розмарин та ретельно перемішуємо.
- Далі викладаємо куряче філе в окрему миску, солимо та перчимо.
- Розігріваємо духовку до +170 градусів.
- Викладаємо гарбуз на вистелене фольгою деко та ставимо у духовку. Запікаємо до готовності близько години. Важливо, аби гарбуз – розм'як. Після цього виймаємо страву та даємо охолонути.
- Перекладаємо готовий гарбуз у миску та обережно розминаємо виделкою.
- Виливаємо столову ложку олії у розігріту на середньому вогні каструлю, висипаємо подрібнену цибулю та смажимо близько 3 хвилин. Далі додаємо мускатний горіх, солимо, перчимо та тушкуємо ще впродовж 2 хвилин.
- Викладаємо у каструлю гарбузове пюре, пармезан та курячий бульйон. Варимо суп близько 12 хвилин, після чого додаємо вершки й ретельно перемішуємо. Знімаємо з вогню й даємо охолонути.
- Тим часом виливаємо трохи олії на розігріту на середньому вогні сковороду, викладаємо філе та обсмажуємо до готовності, близько 7 – 10 хвилин. Знімаємо з вогню та перекладаємо в окрему миску.
- Тепер приготуємо гриби.
- Виливаємо столову ложку олії на розігріту сковороду, додаємо очищені й нарізані гриби та смажимо на великому вогні до випаровування рідини. Далі додаємо до грибів шматочок масла, солимо, перчимо та добре переміщуємо. Знімаємо з вогню та даємо охолонути.
- Блендеруємо готовий суп до однорідної текстури. Перед подачею посипаємо шматочками курки та смаженими грибами.
Смачного!
Продукція ТМ "Наша Ряба" / Фото 24 канал