На перший погляд лосось та буряк виглядають далеко не "друзями" – надто різні страви ми з них зазвичай готуємо. Але пиріг – чудова опція для того, щоб вдало поєднати ці компоненти.

Актуально Гарбуз та курка – ідеальне комбо: 3 страви, за які ви полюбите осінь

Експеримент виглядає дивно, але не бійтеся втілити його у життя – результат перевершить всі ваші очікування.

Рецепт пирога з лососем та буряка

Час: 1,5 години
Порцій: 4

Неочікуване поєднання / Фото kwestiasmaku

Інгредієнти:

  • 250 грам пшеничного борошна;
  • 150 грам вершкового масла;
  • 1 чайна ложка солі;
  • 1 яйце.

Начинка:

  • 350 грам свіжого філе лосося;
  • 1 пучок листя буряка з меншими буряками;
  • 1 невелика цибулина;
  • 80 мілілітрів бульйону;
  • 125 мілілітрів вершки 30%;
  • 1 чайна ложка картопляного крохмалю;
  • 2 сирих яйця;
  • 2 зварених круто яйця;
  • кріп.

Приготування:

Пісочне тісто

  1. Просійте борошно в миску або на кондитерську дошку, додайте нарізане кубиками холодне масло і сіль.
  2. Змішайте за допомогою міксера або вручну розімніть інгредієнти пальцями або подрібніть ножем на дошці для тіста до утворення дрібної крихти.
  3. Потім додайте яйце і перемішайте або замісіть тісто недовго вручну, з’єднавши інгредієнти в гладку однорідну кульку.
  4. Поставте масу в холодильник приблизно на півгодини.
  5. Форму для торта діаметром 24 – 26 см змастіть маслом.
  6. Дістаньте тісто з холодильника і розкачайте його на присипаній борошном дошці в корж товщиною приблизно 1/2 сантиметра, діаметром більше форми.
  7. Перекладіть пиріг у форму і викладіть його на дно. За допомогою ножа відріжте тісто, яке стирчить над формою. Поставити в холодильник, поки духовка розігріється до 180 градусів.
  8. Накрийте тісто алюмінієвою фольгою (знизу і з боків), на дно висипте вантаж типу сухої квасолі або рису (щоб тісто під час випікання не піднімалося).
  9. Поставте в розігріту духовку і випікайте 15 хвилин , потім зніміть фольгу з вантажем і запікайте ще 15 – 20 хвилин або до золотистої скоринки. Вийміть з духовки і повністю охолодіть. Встановіть духовку на 180 градусів.

Начинка

  1. Філе лосося промийте, зріжте шкірку, приправте сіллю і перцем, змастіть оливковою олією і обсмажте на грилі.
  2. Буряк помити, нарізати, очистити і нарізати кубиками.
  3. Подрібніть листя буряка.
  4. Наріжте кубиками цибулю.
  5. Подрібніть її на столовій ложці оливкової олії, потім додайте нарізаний буряк і обсмажте разом деякий час.
  6. Влити бульйон і довести до кипіння.
  7. Готуйте близько 3 хвилин без кришки, потім додайте нарізані стебла і листя буряка, приправте сіллю і перцем і готуйте близько 3 хвилин або поки вся рідина не випарується.
  8. Влити вершки і додати картопляне борошно (просіяти прямо через ситечко), перемішати і довести до кипіння.
  9. Зніміть з вогню, коли соус стане густим. Перекласти в миску і остудити.
  10. До охолодженого буряка додати 2 збитих яйця, столову ложку подрібненого кропу, сіль і перець, ретельно перемішати.

Пиріг

  1. Викладаємо на тісто запечені шматочки сьомги, додаємо буряк і ставимо в розігріту до 180°С духовку.
  2. Випікайте близько 25 хвилин , в середині випікання втиснути в масу четвертинки зварених яєць. Дістаньте з духовки і прикрасьте кропом.