Дієтологи застерігають: чого не можна їсти на сніданок улітку
Джерело:
СвідокСпека диктує свої правила харчування. Сніданок – запорука вдалого дня, тож обирати правильні продукти для першого прийому їжі особливо важливо.
Раціон та режим харчування визначаються не лише смаком чи дієтою, а й погодними умовами. Якщо взимку нам потрібні ситні продукти, то в літньому меню має бути більше овочів та фруктів.
Актуально Маринувати не можна купувати: що краще – купити вже підготоване м'ясо чи замаринувати власноруч
За словами лікарки-дієтологині Нурії Діанової, раціон слід коригувати з урахуванням погоди. У спеку не потрібно такої кількості їжі, як у холодний період. Уранці, приміром, не варто вживати манну кашу, адже після такого сніданку може швидко виникнути відчуття голоду.
Будь-яка інша крупа трохи повільніше переробляється, відповідно, довше насичує... – пояснює експертка.
Також не варто зловживати кашами, які приготовлені на молоці. Влітку завжди є ризик, що така каша може швидко зіпсуватися та завдати організму шкоди. Найкращий літній сніданок – каша на воді із фруктами та ягодами.
Рецепт вівсяної каші від Джеймі Олівера
Порцій: 1
Час: 15 хвилин
- 160 грам вівсяної каші;
- 600 мілілітрів води;
- фрукти, ягоди.
Приготування:
- Влийте воду у велику каструлю, додайте вівсяну кашу та поставте на середній вогонь.
- Додайте дрібку морської солі та перемішайте дерев’яною ложкою.
- Доведіть до кипіння та варіть впродовж 5 – 6 хвилин, перемішуючи якомога частіше, щоб отримати ніжну кашу.
- Доповніть свою кашу улюбленим поєднанням свіжих фруктів, горіхів та насіння, підсолоджуючи до свого смаку.
Додатки
Каша з ожини та яблука
Натріть на грубій терці яблуко та змішайте його з медом та ожиною. Викладіть на кашу.
Бананова каша
Розмішайте щедру щіпку меленої кориці, трохи маку та кленовий сироп. Зверху покладіть нарізаний банан і жменю підсмаженого мигдалю.